TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 03. 04. 2011

Jak si nahrát profilovou fotku?

Masa55

Sebekoučink

Váš cyklus již skončil. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.

Získané body

Tento měsíc: 444
Celkem: 25171
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 4253.90 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 1 h 45 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 136861.70 km
Kolo: 66657.70 km
Cvičení: 5696 h 53 min

Přátelé

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

řepkový olej

09. 03. 2017

Já již delší dobu používám na všechna pečení a vaření tento olej. Léta jsem používala olej slunečnicový, ale poslední dobou jsem se dozvěděla z televize a časopisů , že řepkový je lepší.

Srovnáni podle koučinku :

řepkový je zdrojem omega 6 a omega 3 ve správném poměru, je stabilnější při vyšších teplotách. SAFA je 8 g.

slunečnicový neobsahuje skoro žádné omega 3 a tudíš poměr mezi 6 a 3 neni výhodný.Při vyšších teplotách je nestabilní. SAFA je 12 .

Takže závěrem : používání řepkového oleje se ukázalo jako správné a i sekoučink ho doporučuje před slunečnicovým.

Hodnocení (8 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

10. 03. 2017 13:34
Řepkový olej je super, jen na chleba mažu stále máslo :)
09. 03. 2017 22:52
Mám stejný názor, řepkový olej používám delší dobu s jsem s ním spokojená.
09. 03. 2017 22:52
Mám stejný názor, řepkový olej používám delší dobu s jsem s ním spokojená.
09. 03. 2017 20:18
Také používám řepkový, ale do pečiva tok míchám, trochu másla, sádla a oleje hlavně do buchet, pro sebe to nepeču, ale pro mládež.
09. 03. 2017 20:11
Také používám řepkový olej. Jsem od Rumcajse a máme tady regionální řepkový olej Manku :-))) Pracuje u firmy kamarádka a ta mě zásobuje :-)))
09. 03. 2017 16:45
Doporučuji pro studenou kuchyni řepkový panenský - za studena lisovaný. Skvělé/lepší hodnoty jako olivový a bez olivového "ocásku", který může někomu vadit.
09. 03. 2017 14:08
Máš naprostou pravdu, navíc řepkový je voňavý.
09. 03. 2017 11:48
Mám podobnou zkušenost. Dlouho jsem na tepelnou úpravu pokrmů kupovala olej slunečnicový, protože ten řepkový mi navíc ani moc nevoněl. Pak jsem si jednou vyzkoušela řepkový, obohacený o omega 3, a teď už používám i ten řepkový obyč. Obdivuji Mášu, že to tak dokáže všechno sledovat a prostudovat! Alespoň nám ostatním poradí.
09. 03. 2017 11:22
Taky jsem na něj už dříve přešla, věděla jsem, že je lepší, ale nevěděla jsem přesně proč. Díky za informace :-)
09. 03. 2017 11:13
Taky jsem na to už přišla a přešla na řepkový. Už nikdy nedám na obal- zpočátku mě zmátl hezký obrázek ( slunečnice je hezčí na pohled, než řepka, že ? Někdy je dobré při nákupech používat více mozek....

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři