TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 03. 04. 2011

Jak si nahrát profilovou fotku?

Masa55

Sebekoučink

Váš cyklus již skončil. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.

Získané body

Tento měsíc: 444
Celkem: 25171
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 4253.90 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 1 h 45 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 136852.81 km
Kolo: 66657.70 km
Cvičení: 5696 h 37 min

Přátelé

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Návrat k pečení

11. 08. 2019

Takže po nějaké době se vracím k pečení chleba a ostatního. Od rehabilitační sestry jsem dostala žitný kvásek a já ho doma udržuji, krmím, pozoruji a očuchávám.

Jako první jsem si vyzkoušela můj oblíbnený kynutý koláč na talíř. Dala jsem tam jen kvásek, droždí ne.A pozorovala jsem vše co dělám. Těsto bylo řidší, míchalo se dobře, ale kynulo moc pomalu a málo. Vyválet a přenést na talíř šlo hůře.V  troubě nic moc nenakynulo a i když po upečení vypadal koláč pěkně, tak mne moc nechutnal. Bylo málo těsta.No Ondráškovi chutnal moc, mne a mužovi  ne. Takže jsem si vše zaznamenala a příště udělám druhý pokus a to i s drožím, udělám to půl na půl.

Chci si žitný kvásek ošahat a vyzkoušet, v pondělí mi přijde nová kniha : Ruce v mouce , kde se doufám dozvím více užitečných rad.

 

 

Hodnocení (5 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

12. 08. 2019 17:16
Mášo, když chceš péct sladké pečivo jako jsou např. koláče , tak žitný kvásek se doporučuje převést na pšeniční. A to tak, že vezmeš pšeničnou mouku, dáš do ní vodu, uděláš těstíčko hustotou jako na palačinky, do toho lžíci žitného kvásku - to uděláš večer a ráno potom dokrmíš zase pšeničnou moukou a pečeš nejdříve odpoledne. Doporučuji postup si vygooglit :-).
12. 08. 2019 15:00
Z kvásku jsem ještě nepekla, ale třeba se k tomu v důchodu propracuji. Já pekla v neděli borůvkový koláč a to byl luxus.
12. 08. 2019 14:07
Kvásek používám hlavně do kysela, kváskový chléb bych pekla jen pro sebe a to mě nebaví. :-)
12. 08. 2019 13:29
Já zatím z kvásku peču jen chleba ... zkoušela jsem vánočku, dvakrát, a těsto taky moc nevykynulo (asi by to nebyl problém, kdybych vánočku dělala že žitné mouky, ale to by asi nechutnalo moc jako vánočka ... Jde o to, že pšeničná mouka je pro žitný kvásek "těžká" a tak špatně těsto nabývá ... ) Chleba zato kyne dobře ( min 80% žitné mouky) ... Na druhou stranu, vím, že odborníci na kvásek z něj umějí vykouzlit divy - tak se těším na tvé další poznatky o pečení s kváskem :-)
12. 08. 2019 11:43
Nová kuchyň svádí k novým pokusům, co? :-)
11. 08. 2019 22:49
Ale na fotografii je krásný, hlavně že se snědl a chutná aspoň někomu. Kvásek poslední dobou dávám jen do kysela v zimě také zase zkusím chleba.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři