Datum registrace: 13. 01. 2014
Motylka88
Sebekoučink
Váš nezaplacený cyklus byl automaticky zrušen dne 17. 5. 2024. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.
Získané body
Počítadlo pohybu
Můj pohyb | |
---|---|
Chůze: | 0 km |
Kolo: | 0 km |
Cvičení: | 0 h 0 min |
Všichni uživatelé | |
Chůze: | 136794.90 km |
Kolo: | 66657.70 km |
Cvičení: | 5694 h 36 min |
Přátelé
Stob skupiny
Motylka88
Jak psát blog?Otázka pro kuchařinky
05. 11. 2014
Kolik Kj má kuřecí vývar?
Aneb všeobecné zamyšlení nad tím, jak doma spočítám příjem energie...
Tato otázka mě napadla při včerejším vaření polívky. Já teda polévku vařím vesměs pro dcerku a té je to upřímně jedno, ale tak všeobecně mě to zajímá. Dá se energetická hodnota ovlivnit tím, z jakého masa ji vařím - to je mi tak nějak jasné, ale co třeba délka vaření? teoreticky - platí to, že čím déle vařím, tím ubývá vody a zvyšuje se energetická hodnota v přepočtu na objem? Koření a zeleninu používám klasické, žádný bujón a podobné nesmysly, takže polívku aby byla dobrá a silná vařím dlouho...
Aneb všeobecné zamyšlení nad tím, jak doma spočítám příjem energie...
Tato otázka mě napadla při včerejším vaření polívky. Já teda polévku vařím vesměs pro dcerku a té je to upřímně jedno, ale tak všeobecně mě to zajímá. Dá se energetická hodnota ovlivnit tím, z jakého masa ji vařím - to je mi tak nějak jasné, ale co třeba délka vaření? teoreticky - platí to, že čím déle vařím, tím ubývá vody a zvyšuje se energetická hodnota v přepočtu na objem? Koření a zeleninu používám klasické, žádný bujón a podobné nesmysly, takže polívku aby byla dobrá a silná vařím dlouho...
Hodnocení (1 hlasů):
Komentáře je možné psát až po přihlášení.
05. 11. 2014 14:13
mám taky zadaný základní a počítám jenom to, co zrovna do polívky "hodím", ty odchylky jsou opravdu minimální a zanedbatelné
05. 11. 2014 14:11
Při prvním vaření jsem si použité suroviny zadala do vlastního receptu a výsledné množství rozdělila na porce. Od té doby používám uložený recept, i když suroviny jsou pokaždé trochu jiné .... výsledná hodnota se bude lišit jen nepatrně, tak to neřeším. Jako marilla po vychladnutí seberu tuk.
05. 11. 2014 13:03
Musíš si do vlastních receptů uložit svůj recept - vše co do polévky dáš - maso, zeleninu, včetně váhy vody - napíšeš si to jako že je to jedna porce - potom si ty hodnoty co vyjdou opíšu a vše propočítám na 100g a potom uložím do vlastních potravin - potom si vždy vývar naleju svou porci do talíře a zvážím a z vlastních potravin doplním gramáž - a je to - snad jsem to popsala srozumitelně....Já samožřejmě nejsem blázen abych si počítala každou polívku - ale tento můj spočítaný vývar používám orientačně - vařím to plus mínus pořád stejně....On stejně vývar, zvlášť pokud tam to maso pak nedáš, má minimum kaloríí - vlastně zelenina a bílkoviny - dokud tam samozřejmě nedáš zavářku - tu si pak dopisuju zvlášť - podle toho co do polévky hodím :-)
Motylka88
Aktuality
Kvíz o ceny
Ankety
Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?