Datum registrace: 09. 05. 2013
Opisek
Původní Sebekoučink
50% Držím!
-
↑
+
Získané body
Počítadlo pohybu
Můj pohyb | |
---|---|
Chůze: | 0 km |
Kolo: | 0 km |
Cvičení: | 0 h 0 min |
Všichni uživatelé | |
Chůze: | 137205.18 km |
Kolo: | 66668.00 km |
Cvičení: | 5714 h 35 min |
Opisek
Jak psát blog?Zálivky a ochucení
03. 04. 2014
Tak jsem se rozhodla bojovat s mojí malou spotřebou zeleniny. Zelenina samotná mi prostě nechutná - představa, že sním jen tak třeba kousek salátové okurky....brrrr. Ale v podobě nějakého salátku už je to OK. Takže se snažím každý večer nachystat nějaký salát, část sníst k večeři a část druhý den ke svačině/obědu.
Ale fantazie je omezená a tak vás chci poprosit o tipy na salátové zálivky a různé jiné způsoby ochucení.
Za sebe nejčastěji sladkokyselá klasika (ocet+cukr nebo citron+med), trocha oleje. Občas přidám hrubozrnnou hořčici. Málokdy se pouštím do jogurtových variací.
Budu ráda za jakékoli nápady a tipy.
Hodnocení (3 hlasů):
Komentáře je možné psát až po přihlášení.
07. 04. 2014 07:38
Když počkám na pocit "hladu", tak je to 1) špatně a 2) sežeru cokoli jiného než syrovou zeleninu
Naučila jsem se být cíleně vybíravá - znamená to, že nesním na potkání cokoli, jen proto, že je to dostupné, ale přemýšlím nad tím co a kdy sním.
Naučila jsem se být cíleně vybíravá - znamená to, že nesním na potkání cokoli, jen proto, že je to dostupné, ale přemýšlím nad tím co a kdy sním.
05. 04. 2014 13:17
Opravdu. Souhlas absolutní.
Vyplatí se počkat na ten pocit MÍRNÉHO hladu. Je to podle zákonů volné přírody, tak nějak bych to vyjádřil.
I poslední poznatky, i poslední elisting.cz - úvodní Zpátky na stromy to uvádí. Doufám, že to tam ještě je.
Vyplatí se počkat na ten pocit MÍRNÉHO hladu. Je to podle zákonů volné přírody, tak nějak bych to vyjádřil.
I poslední poznatky, i poslední elisting.cz - úvodní Zpátky na stromy to uvádí. Doufám, že to tam ještě je.
04. 04. 2014 21:14
Olivolej + balsamico/bílý vinný ocet/citronová šťáva + bylinky dle chuti + sůl, pepř + různé hořčice/kapka dobrého kečupu / olivolej + citron a pomeranč - na listové saláty / jogurt + hořčíce/kečup + bylinky/koření... S balsamikem na klasické míchané a s rajčaty. Hořčičné na listový nebo okurkový základ, jogurtové s výrazným kořením třeba na okurky nebo listí nebo mrkev nebo jinou kořenovou zeleninu. Přidat nasekané uvařenę vajíčko. Hlavně tip: zálivku zvlášť a smíchat na porci až před podáváním!
04. 04. 2014 20:47
Tak já si na svačinu nakrájím okurku, rajče, kousek papriky, dám si tam sterilovanou kukuřičku a 20 g bílého jogurtu a 15 g majonézy light. Někdy taky čínské zelí. Je to mňamka :-) a zelenina splněna
03. 04. 2014 13:46
S těmi jogurtovými tak trochu oboje - preferuju tu kyselou chuť octa, ale rozhodně se jim nebráním.
03. 04. 2014 09:45
Jogurtové variace vynecháváš protože Ti nechutnají, nebo jen že jsi nevěděla co udělat? Miluju zeleninu zalitou jogurtovým dresinkem (česnek, sůl, pepř, jogurt...dá se tam dát v podstatě cokoliv,třeba i paprika nebo grilovací koření, když mám málo bílkovin, tak dělám dresink i z tvarohu a taky není špatný), nebo rajčátka, olivy, jogurt, čerstvá bazalka, zalité jogurtem, osolené a případně i opepřené.
Opisek
Aktuality
Kvíz o ceny
Ankety
Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?
Kyselé možnosti se všemi možnými octy (balsamico bílé i červené, jablečný, vinný,...) nebo citron/limetka mám vychytané. Velkou mezeru u sebe vidím v používání bylinek - pokusím se na tomto poli víc experimentovat. A hořčičný na okurku určitě vyzkouším - to zní lákavě.
P.S.: ani by mě nenapadlo, dělat to se zálivkou jinak :-)