Datum registrace: 05. 01. 2011
Pyszkova
Původní Sebekoučink
63 %
0 kg
8.2 kg
Již zhubnuto: 5.2 kg
Získané body
Počítadlo pohybu
Můj pohyb | |
---|---|
Chůze: | 270.30 km |
Kolo: | 200.00 km |
Cvičení: | 3 h 20 min |
Všichni uživatelé | |
Chůze: | 136538.25 km |
Kolo: | 66634.70 km |
Cvičení: | 5679 h 47 min |
Přátelé
Stob skupiny
Pyszkova
Jak psát blog?Drožďová pomazánka
13. 03. 2011
Dnes vám tady dám inspiraci na drožďovou pomazánku.
Přeji všem dobrou chuť.
Vím, že někdo droždí nemusí, ale já ho jednou za čas můžu - doslova po něm prahnu, asi mám
nedostatek vitamínu B.
Droždí má totiž nízkou energetickou hodnotu a vysokou biologickou hodnotu.
Obsahuje celou řadu vitamínů B a štěpy bílkovin. Je vhodné na pomazánky, ale i na knedlíčky
do polévky.
Suroviny: 1 kostka droždí 42 g
8 g oleje,
20 g cibule,
1 vejce,
30 g tvarohu bez tuku
Hodnoty: 940 KJ, 16,4 B, 13,5 T, 9,3 S
Na oleji jsem zpěnila nakrájenou cibuli - přidala droždí, nechala roztéci a osmažila do slabě růžova /trošku se mi to připalovalo, že tam bylo málo oleje, tak jsem podlila mírně vodou a nechala ji vyvařit/.
Pak jsem tam zamíchala vejce a až to zchladlo, tak jsem přidala tvaroh a dochutila.
To jsem dnes zkoušela poprvé a nebylo to špatné (normálně se tam dává místo tvarohu tuk -třeba Rama).
Když jsem dělala bez tvarohu, tak jsem tam přidala nakrájenou bílou papriku a trochu s droždím orestovala.. Ochutila jsem solí, pepřem, vegetou, česnekem.
S tvarohem toho bylo fakt hodně - takže tu pomazánku budu mít na 2x.
Hodnocení (9 hlasů):
Komentáře je možné psát až po přihlášení.
13. 03. 2011 22:06
Anezka
Droždovou pomazanku u nás máme moc rádi.Já dávám česnek a majoranku,lžičku obyč.hořčice.Strouhanku slyšym poprvé vajíčko ti to krásně zahustí
13. 03. 2011 19:46
Já si ji pamatuju z dětství a nebyl to můj favorit:-) Ale chutě se mění, tak bych ji mohla vyzkoušet.
13. 03. 2011 18:36
Dělám polévku stejný postup,podlít vodou,povařit a zahustit,kvůli kj rozmixovanou zeleninou.
13. 03. 2011 17:38
Mňam tu já moc ráda. Jen ji dělám zahuštěnou strouhankou ale takhle je to pro nás určitě lepší.
13. 03. 2011 15:17
Díky za super receptík,hned zítra si jí udělám....už se těším,mňam..:-))))
Pyszkova
Aktuality
Kvíz o ceny
Ankety
Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?