Datum registrace: 10. 04. 2013
Sarkajoo
Sebekoučink
Váš cyklus již skončil. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.
Získané body
Počítadlo pohybu
Můj pohyb | |
---|---|
Chůze: | 0 km |
Kolo: | 0 km |
Cvičení: | 0 h 0 min |
Všichni uživatelé | |
Chůze: | 136532.25 km |
Kolo: | 66634.70 km |
Cvičení: | 5678 h 47 min |
Stob skupiny
Sarkajoo
Jak psát blog?Kokosový olej má příznivý vliv na cholesterol a zvyšuje metabolismus
28. 04. 2013
Zdravím případné čtenáře a čtenářky,
při hledání informací o kokosovém oleji z hlediska vlivu na kůži jsem narazila na zajímavosti týkající se jehovyužití pro zdraví a metabolismus.
Natomto odkazu je toho více http://www.naturalnews.com/026808_oil_coconut.html,
ale ráda bych se podělila o to nejzajímavější. Mimo příznivých účinků pro boj s infekcemi, viry, bakteriemi,osteoporózou, alzheimerovou chorobou, srdečně cévními nemocemi, kožními defektya vráskami, je uvedeno, že kokosový olejsnižuje hladinu cholesterolu a pomáhá při diabetu.
Uvádějí v článku výsledky studie na 20-40-letých ženách, z nichž polovina jedla doplňky se sójovým olejem a cvičila se střední zátěží 12 týdnů, druhá polovina žen jedla 30 ml kokosového oleje a rovněž cvičila. Výsledky studie ukázaly, že ačkoliv obě skupiny žen měly úbytek v BMI, pouze ženy, jež jedly kokosový olej,vykazovaly pozoruhodný úbytek v oblasti pasu, tudíž snížily nebezpečí diabetu a srdečních chorob.
Dále studie rovněž prokázala, že ‚kokosová‘skupina měla zlepšený profil cholesterolu, navíc vyšší HDL hladinu. Skupina,která konzumovala sojový olej nezaznamenala tyto změny, ale ukázala zvýšený celkový cholesterol a vyšší LDL hladinu, nižší HDL. Tudíž kokosový olej je z hlediska cholesterolu zdravější.
Kokosový olej se skládá z kyselin se středně dlouhými řetězci. Tyto triglyceridy zrychlují metabolismus,protože jsou lehce stravitelné a přeměnitelné na energii. Kyseliny s dlouhými řetězci v jiných olejích jsou hůře odbouratelné pro tělo a pro využití pro výrobu energie a tak seukládají jako tuk v těle.
Jedna studie týkající se kyselin se středně dlouhými řetězci a jejich vlivu na metabolismus ukázala, že lidé, kteří konzumovali jídla s těmito tuky, si zvýšili metabolismus o 48 procent. Obézní jedinci dokonce o 65procent. Studie prokázala, že tento efekt trvá 24 hodin po konzumaci.
Doporučené dávkování: začínat tak s polovinou či jednou polévkovou lžící denně, pak zvyšovat až na 3 až 6. Lidé, kteří nejsou zvyklí na stravu obsahující tuky, by měli začínat s malými dávkami.
A co vy? Donesly se k vám nějaké informace o kokosovém oleji nebo máte osobní zkušenost s jeho užíváním?
Šárka
Komentáře je možné psát až po přihlášení.
http://www.stobklub.cz/blog-zapis/muriela/16538/
... používám ho na tepelnou úpravu sladkých jídel, ale i na pokožku místo tělového mléka
Hlavne ma tu zaujal ten úbytok v pase. Dík za článok. Bol poučný.
Dám vedieť čo s ním budem kúzli´t ja :-)))
Sarkajoo
Aktuality
Kvíz o ceny
Ankety
Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?