Datum registrace: 19. 06. 2011
Vochomurka
Původní Sebekoučink
10 %
0 kg
10 kg
Již zhubnuto: 1 kg
Získané body
Počítadlo pohybu
Můj pohyb | |
---|---|
Chůze: | 0 km |
Kolo: | 0 km |
Cvičení: | 0 h 0 min |
Všichni uživatelé | |
Chůze: | 136532.25 km |
Kolo: | 66634.70 km |
Cvičení: | 5678 h 47 min |
Přátelé
Stob skupiny
Vochomurka
Jak psát blog?nevěřím na celozrnné...
04. 08. 2011
tak a dost :-D
ne, nikdo mě nepřesvědčíte, nikdo Vám říkám..
ale já prostě už na celozrnné pečivo nevěřím..
možná je zdravější, to beru, ale prdlajs s tím, že zasytí na delší dobu!
od tý doby, co snídám celozrnný chléb, tak mám po něm hlad!
pro srovnání- dřív jsem si na snídani dala normální bílej rohlík třeba se šunkou nebo nutelou a dopoledne jsem hlad vůbec neměla a svačinu jsem jedla prakticky proto, že ve škole byla velká přestávka, kdy jí všichni a teď, když si dám ráno celozrnný chleba třeba s tvarohem nebo cottage a ovocem, tak mám hlad i do hoďky po tom, co jsem snídala a nebo jsem ve škole odpočítávala, kdy už konečně zazvoní, abych si mohla dát sváču..tak kde je kurňa ten delší pocit sytosti, co je tak výhodný při regulaci váhy? kam se poděl ten nižší GI?
ježkovy brejle jak já bych si teď dala rohlík :-D
máte to tak taky?
Hodnocení (11 hlasů):
Komentáře je možné psát až po přihlášení.
05. 08. 2011 11:13
jenisa
Jím pouze celozrnné, ale není pečivo jako pečivo. Některé se tváží celozrnně, ale obsahuje pouze nějaká zrníčka a jinak je z bílé mouky (označení v obchodě vícezrnné, pozor na to). Často také tmavé pečivo je přibarvované, např. karamelem nebo opraženým žitem, aby se lépe prodávalo. Kdo doma někdy pekl z žitné mouky, jistě potvrdí, že výsledek není tak tmavý, ale spíš do šeda. Pokud máš opravdu hlad, zkus žitné pečivo a chléb, to člověka zasytí určitě. A žitno-pšeničné a pšenično-žitné obsahuje různé poměry žitné a pšeničné mouky, je tedy lepší si zjistit složení.
05. 08. 2011 08:42
Já např. celozrnný chleba nemůžu vůbec, hrozně mě to nafukuje a je mi z něj těžko- takže jím normální kmínový. Rohlíky se semínkama mi tak nevadí. Je to zvláštní, že máš potom takový hlad. Já to mám třeba po jablkU- do hodiny hrozněj hlad. Zkoušela jsem třeba kombinaci se sýrem, ale moc velký rozdíl to nebyl. Ale na celozrnném chlebu to jistě nestojí ani nepadá... :)
05. 08. 2011 08:17
Já to tak nemám protože mám ráda celozrnné pečivo,mají velký výběr tak to střídám,nevím mě chutná:-))
05. 08. 2011 05:48
Já zrníčkový a grahamový pečivo miluji, jiné už snad ani nejím, bílý tukový rohlík mě vůůůbec neláká (neměla jsem ho snad 5 let), manželovi rohlíky ale občas kupuji a taky obyčejný kmínový chléb, ten je u nás fakt chuťově moc dobrej, i když já ho jím taky pouze vyjímečně.
Souhlasím ale s Miladkou, je to jistě vše jen o zvyku ... :-))
Souhlasím ale s Miladkou, je to jistě vše jen o zvyku ... :-))
04. 08. 2011 21:23
Rohlíky se mě už netýkají roky :-))) Nemám je ráda,je to hmota bez chuti :-)) Tedy pro mě.Raději mám celozrnný chléb kde je hodně zrníček.Jím ho už léta a jsem na něj zvyklá :-)) Je to asi na zvyku :-))
04. 08. 2011 21:15
Skôr si si už zvykla na pravidelné 5x denné stravovanie. Tiež som zo začiatku sebekoučingu nevedela do seba napchať 5600 kj. a celozrnné veci jedávam už roky. No a teraz pri 6900 mám občas tiež hlad a neviem sa dočkať ďaľšej dávky... Ak jeden deň skúsiš miesto celozrnného rohlíka biely, tak sa pre jeden deň nič nestane, len si daj rovnaké množstvo ako toho celozrnného. Som si istá, že tiež už budeš čakať, kým zazvoní na prestávku ;-)
04. 08. 2011 18:17
no mě se zdá, že mi to trávení spíš zrychlujou, když mám po nich hlad :-D
04. 08. 2011 17:47
dej si do vyhledávače žemle a uvidíš,že celozrnná má víc kj,bílkovin,tuků i sacharidů,zdravější je v tom,že má ta obilná zrna,která zpomalujou trávení,proto má nižší GI,cukry Ti přejdou pomaleji do krve
Vochomurka
Aktuality
Kvíz o ceny
Ankety
Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?