Datum registrace: 06. 01. 2017
Yogii
Získané body
Počítadlo pohybu
Můj pohyb | |
---|---|
Chůze: | 0 km |
Kolo: | 0 km |
Cvičení: | 0 h 0 min |
Všichni uživatelé | |
Chůze: | 137205.18 km |
Kolo: | 66668.00 km |
Cvičení: | 5714 h 35 min |
Lektoři
Jak si přidat lektora
Yogii
Jak psát blog?Svatomartinské menu
12. 11. 2017
V sobotu jsme vyrazili na svatomartinské menu, kde samozřejmě nesmí chybět svatomartinská husa. Je to u nás poměrně nedávno zavedená tradice, husy se jedly hlavně na posvícení, kdy babička kromě husy se zelím a knedlíky pekla vždycky i sladké šátečky, se kterými jsem jí pomáhala.
Teď však husy frčí hlavně na Martina, spolu s mladým vínem. Takže jsme se vydali si zpestřit šedivou a uplakanou sobotu.
Na úplný začátek jsme dostali ochutnat pomazánku z červené řepy.
Jako předkrm jsme si dali restovaná husí játra s portským vínem a nakládanou šalotkou.
Další předkrm byly husí rillettes, což je vlastně masová pomazánka z masa, které se velmi dlouho peče. Bylo to podáváno s nakládanou zeleninou a pečenou hruškou s balsamikem.
No, a pak klasika – svatomartinská pečená husa s karlovarským knedlíkem. Novinkou zde bylo zpracování zelí – červené bylo ve formě pyré a bílé bylo upražené.
K pití jsme si, jak jinak, dali svatomartinské víno, Müllera a taky Muškát.
No, a jako zákusek byl čokoládový dortík s omáčkou z bílé čokolády a s kandovanou pomerančovou kůrou. Ten už byl jen napůl, přece jen je husa dost syté jídlo.
Po tak skvělém obědě jsme se šli projít, aby na nás ty dobroty nezanechaly moc stopy :-).
Komentáře je možné psát až po přihlášení.
Yogii
Aktuality
Kvíz o ceny
Ankety
Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?