Datum registrace: 09. 05. 2013
bigjohn
Původní Sebekoučink
0 %
0 kg
12 kg
Již zhubnuto: 0 kg
Získané body
Počítadlo pohybu
Můj pohyb | |
---|---|
Chůze: | 0 km |
Kolo: | 0 km |
Cvičení: | 0 h 0 min |
Všichni uživatelé | |
Chůze: | 136532.25 km |
Kolo: | 66634.70 km |
Cvičení: | 5678 h 47 min |
bigjohn
Jak psát blog?Restaurace
14. 05. 2013
Za chvilku jedu na nealko do restaurace... Je čas obědů - raději jsem si ho udělal doma... Měl jsem ale velikou chuť si jídlo koupit... CO SI DÁVÁTE V RESTAURACÍCH? Nějak jsem si neuměl představit, že bych si něco dal, teda až na okurkovej salát....
Hodnocení (4 hlasů):
Komentáře je možné psát až po přihlášení.
15. 05. 2013 23:06
kikushka
Ahoj, já v době svého neintenzivnějšího hubnoutí jsem prostě restauraci na 3 měsíce vyřadila ze svého života a nijak mi to žíly netrhalo. Ušetřila jsem peníze za polední meníčka i čas, protože jsem obědvala v práci svou krabičku a tudíž jsem na hodinu nevypadla pryč. Když jsem pak musela do restaurace, tak to pro mně byla pohroma, protože jsem nikdy nevěděla čeho si můžu kolik dát-jestli tedy nechci obligátní salát s kuřecím masem. Neumím odhadnout porce třeba rizota, nebo rýže, pokud je to brambora vcelku nebo plátek knedlíku, tak to už jde, ale je mi blbé sníst jenom povolený jeden(který mně tedy rozhodně nezasytí a masa může být klidně přes 180g) a zbytek nechat na talíři. Polévky si nedávám, protože mi druhé stačí. K pití minerálka nebo občas cola light, v létě po bruslích kofola. Mně na restauracích ani tak neštve to, že by se nedalo vybrat-zdravá varianta se dá vybrat vždycky-ale spíše to, že jsem nevěděla přesné složení a tudíž jsem tápala co si můžu k večeři dovolit a co ne. Pokud ale jdu do restaurace něco oslavit, třeba po zkoušce, nebo na výletě, tak hodnoty neřeším, ale je to spíše tím, že celý ten den nezapisuji a jím dle libosti :)
15. 05. 2013 22:48
Já si většinou dávám nějaký salát, třeba s kuřecím masem nebo s tuňákem. A taky většinou latté :-)
15. 05. 2013 22:24
Ahoj, já jím v restauracích pracovně několikrát do týdne. Vloni jsem zhubla 18 kg a v restauraci jsem si dávala vždycky maso- vepřová panenka, kuře, krůtí nebo hovězí steak. Bez omáčky! K tomu brambory- pečenou bramboru v alobalu, vařené. A dušenou nebo grilovanou zeleninu nebo čerstvý salát- olej jsem si řekla zvlášť a dala jsem si pár kapek. Když je upozorníš že to nemají mastit, určitě Ti vyhoví. Mám zkušnosti že mi třeba i donesli přesně 200 g bramboru pečenou v alobalu. Neboj se ozvat a dobrou chuť;-)
14. 05. 2013 17:59
1/4, 1/4 a 1/2, jestli Ti to někde udělají. Jsme holt obtížní návštěvníci restaurací, pokud chceme hubnout, no nedá se nic dělat !
14. 05. 2013 17:55
Restaurace nebrat. Všechno je tam mastné, kvůli zdůraznění chutí. A když už, tak to náležitě zohlednit v Jídlokoučinku. Udělat si na to "místo". Všimni si, kolik kJ mají jídla v naší databázi "Veřejné stravování" - i polévky !
14. 05. 2013 17:07
Většinou nějakou rybičku nebo žampiony,sice jsou smažené,ale pro jednou se snad nic neěje,však restaurace není naší denní zastávkou.
14. 05. 2013 16:52
V každé restauraci mají i jiné saláty,než jen okurkový a často v něm je kuřecí maso nebo ryba. To s příjmem určitě moc nezamává. Ale sladké pití ano :-( dávám si ovocný čaj - těch mají všude na výběr.
14. 05. 2013 16:51
Byla bych pro restaurace pohromou, :-)) dávám si tam pouze Dobrou vodu neperlivou :-)). Alkohol mi nechutná a když nevidím jídlo připravovat, tak to děkuji .-)))
14. 05. 2013 12:47
Člověk by se měl naučit stravovat i v mimořádných situacích, takže si myslím, že by ses neměl vzdávat tohoto typu stravování. Dá se to. Já se i při hubnutí stravuji v naší školní jídelně - jsem líná připravovat si jídlo den předem. A také si nedovedu představit, že bych si měla do konce života připravovat krabičky s jídlem. Stravuji se tak, aby mě to co nejméně omezovalo. V takovém případě by ses měl držet metody JJP - jez jen polovinu a pokud má oběd málo bílkovin a více sacharidů - upravit ostatní jídla dne tak, aby se zelenalo - večer už vynechávám nebo omezuji sacharidy. Pomůcka - přílohy tolik, kolik se ti vleze do hrsti, maso jako dlaň a zeleninu jako tvá ruka tzn. 1/4 maso, 1/4 příloha a 1/2 zeleniny Je však pravda, že je někdy problém odhadnout množství a sortiment potravin v pokrmu do Sebekoučinku. Oběd v restauraci je dobré si naplánovat a objednat si jako první, aby mě ostatní nezlákali k hřešení. V restauracích je také na JL uvedena gramáž masa či příloh. Je to jednodušší - objednám si zeleninový salát, kus libového masa a k tomu velkou oblohu zeleniny případně přílohu vynechám nebo přílohy sním jen půlku. Samozřejmě, že si po obědě nedám kalorické pití, ale volím vodu nebo i třeba někdy colu light apod. Pokud jsem ve společnosti, tak raději suché víno nebo vinný střik.
14. 05. 2013 12:33
když musím jíst v restauraci, tak si vybírám nesmažené jídlo. Kuře, rybu, libové vepřové a jako přílohu rýži, brambory a velký zeleninový salát. Mňam.
14. 05. 2013 12:16
V restauraci - klidně si dám oběd. Jen je třeba dobře vybírat :-)
Pro zajímavost jsme dávaly do kouče půl litr piva, birelu a kofoly. Zajímavé zjištění :-)
Pro zajímavost jsme dávaly do kouče půl litr piva, birelu a kofoly. Zajímavé zjištění :-)
14. 05. 2013 12:14
Já bych si dala kuřecí prsní plátek se zeleninovou oblohou, bez brambor, bez rýže. K nealku. Jedině vodu, nebo čaj. Jinak má vše moc kalorií.
14. 05. 2013 12:10
Většinou nějaký salát s kuřecím masem, rybu apod.
Určitě ne hranolky s tatarkou
Určitě ne hranolky s tatarkou
bigjohn
Aktuality
Kvíz o ceny
Ankety
Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?