Datum registrace: 26. 02. 2015
catgut
Získané body
Počítadlo pohybu
Můj pohyb | |
---|---|
Chůze: | 0 km |
Kolo: | 0 km |
Cvičení: | 0 h 0 min |
Všichni uživatelé | |
Chůze: | 136806.62 km |
Kolo: | 66657.70 km |
Cvičení: | 5694 h 36 min |
catgut
Jak psát blog?chybí mi inspirace
26. 10. 2015
Ahoj hubňulky, já s příchozím podzimem řeším takový problém. Přes léto jsem si zvykla na zeleninu v podobě různých salátků a teď najednou nevím co jíst. Studené saláty nejen že nejsou vhodné, ale i mě nějak odpuzujou a nějak si nevím rady co a jak zpracovávat v teplé kuchyni. Jak jsem nikdy nebyla se zeleninou velký kamarád, tak zjišťuju, že toho s tou zeleninou moc v repertoáru nemám :-( Asi i proto teď tak nějak stagnuju a nechce se mi nic extra chystat ... hrozný, musím to nějak překonat.
Hodnocení (3 hlasů):
Komentáře je možné psát až po přihlášení.
26. 10. 2015 19:55
alvapboudica
Mrkev, papriky, salátová okurka, já můžu celer - syrový i dušený třeba na paprice. A ta dušená zelenina jde oživit dresinky.
26. 10. 2015 19:18
Zeleninové krémové polévky - z dýně, rajčat, brokolice, kedlubny, pórku atd.
Uvařím ve vývaru z jednoho druhu zeleniny + 1 brambor na zahuštění, rozmixuji, dochutím čímkoliv - česnek, kari, zelené bylinky,..... kápnu trochu olivového oleje, když chci zhřešit, přidám lžičku zakysané smetany. Je to hodně dobré.
Uvařím ve vývaru z jednoho druhu zeleniny + 1 brambor na zahuštění, rozmixuji, dochutím čímkoliv - česnek, kari, zelené bylinky,..... kápnu trochu olivového oleje, když chci zhřešit, přidám lžičku zakysané smetany. Je to hodně dobré.
26. 10. 2015 18:05
No já právě taky stále dokola točím nějakou tu polévku a nějakou tu pytlíkovou zeleninu podušenou nebo osmahnutou na troše oleje a přijde mi to hrozně jednotvárný
26. 10. 2015 17:53
Koukám, že to mám stejné. V létě bez problému a teď mi to syrové nejede. Musím se přepnout na zimní režim, takže začnu s dušenou zeleninou a polévkami, to se dá zvládnout. I pečená zelenina mi chutná. Jen ta příprava bude trochu složitější než nakrájet a slupnout. já mám takhle nastavené i letní a zimní ovoce. V létě mi nejedou citrusy, ale v zimě je miluju.
26. 10. 2015 16:38
já peču zeleninu- střídám koření, nebo podusím na pánvi různé druhy zeleniny a smíchám s ledovým salátem nebo rukolou, zakápnu dresinkem k tomu celozrnný chléb a je to ahůdka, lze posypat vejce nebo sýrem, balkánem, osmahlým tempehem apod........je to hodně jedlé :-)
26. 10. 2015 16:18
Já mám hodně ráda pečenou zeleninu, papriku, rajčata, cokoli... napeču toho víc najednou a přidávám k večeři apod... na syrovou teď také chuť skoro nemám. No a nejvíc asi vařím polévky, ty jsou hodně vděčné
26. 10. 2015 15:26
Už taky nakupuju pytle mražených zeleninových směsí - na pánvi udělám na trošce oleje a přidám jogurt nebo posypu sýrem - to jako rychlovky.
Jinak polévky, polévky, polévky, základ vždy cibule, mrkev, řapíkatý celer - osmahnout na troše oleje - a pak buď květák nebo brokolice nebo dýně, zelí nebo prostě to, co doma najdu. Někdy umixuji, někdy nechám jen tak. Maso dávám mleté, za půl hoďky je teplá polévka mňam. Když je řídká - klepnu ještě na závěr vajíčko. Včera mi zbyla červená řepa z výroby pomazánky - tak šup - a byl to boršč.
Jinak polévky, polévky, polévky, základ vždy cibule, mrkev, řapíkatý celer - osmahnout na troše oleje - a pak buď květák nebo brokolice nebo dýně, zelí nebo prostě to, co doma najdu. Někdy umixuji, někdy nechám jen tak. Maso dávám mleté, za půl hoďky je teplá polévka mňam. Když je řídká - klepnu ještě na závěr vajíčko. Včera mi zbyla červená řepa z výroby pomazánky - tak šup - a byl to boršč.
26. 10. 2015 14:38
Ahoj, já momentálně vařím polévky - nepolévky. Spíš nahážu všechnu zeleninu do hrnce ( nejčastěji z kaufu polévkovou mraženou - 1 kg), i třeba zelí, cokoliv najdu, povařím s trochou soli, kmínu. Něco sním jen jako přílohu, něco ve formě polévky. Studená mi taky neleze.... Dostanete do sebe tímto způsobem hodně zeleniny i vody..
Dnes jsem zkusila recept na který jsem narazila nedávno - kuře (ala svíčková), mě z toho vyšlo mrkvovo - celerové pyré, i se 120 g rýže to dalo za 1700 kj. Bylo to chutné a hrozně syté.
Dnes jsem zkusila recept na který jsem narazila nedávno - kuře (ala svíčková), mě z toho vyšlo mrkvovo - celerové pyré, i se 120 g rýže to dalo za 1700 kj. Bylo to chutné a hrozně syté.
26. 10. 2015 14:07
Já taky bojuji s zeleninou,vůbec jí nemusím ale jak radí Zlatka zkusím ty polévky a mraženou uvidím jak mě to půjde.
26. 10. 2015 13:40
Taky mě ta studená zelenina te´d nijak neláká a musím se nutit, v létě to jde úplně samo. A hlavně něco utrhnout na zahradě a strčit do pusy je velice rychlé. Ale mám ráda třeba květák, nebo brokolici jen tak v páře povařenou a mrkvový salátek a nadělali jsme hodně čalamád, tak to snad zvládnem.
26. 10. 2015 13:21
Já mám přesně ten samý problém.A co (omluva za raklamu) Bonduel?? Taky na to pomalu najedu a nebo mražená zelenina.
catgut
Aktuality
Kvíz o ceny
Ankety
Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?