Datum registrace: 17. 07. 2012
evasco
Získané body
Počítadlo pohybu
Můj pohyb | |
---|---|
Chůze: | 0 km |
Kolo: | 0 km |
Cvičení: | 0 h 0 min |
Všichni uživatelé | |
Chůze: | 136535.25 km |
Kolo: | 66634.70 km |
Cvičení: | 5679 h 47 min |
Stob skupiny
evasco
Jak psát blog?Jak to máte s jídlem, když se ochladí
24. 10. 2012
Jdu si pro radu, možná pro povzbuzení a motivaci....
Když se změní počasí z příjemně teplého podzimního na chladné a podmračené, přejde mě chuť na zeleninu. Nejsem z těch, kteří se musí do pojídání zeleniny nutit, naopak, ale když je zima, vůbec nemám chuť na zeleninu syrovou nebo na saláty. Podobně to mám s jogurty, kefírem a podobnými výrobky. prostě, jak je to studené, tak se mi do toho nechce.Vím, že si můžu dát zeleninu tepelně upravenou, ale nějak se mi to nedaří v takovém množství, aby se semafory zelenaly. Zachraňuju to dýňovou nebo špenátovou polévkou, ale pořád je to málo. Takže teď už se mi několik dní jídelníčky nedaří doladit a mám chuť vysloveně na jídla s velkým obsahem sacharidů. Ráno vstávám s odhodláním, že dneska to zvládnu, do oběda se mi to jakž takž daří, ale pak bojuju s chutěmi až do večera a bohužel, většinou chuť zvítězí. Máte to někdo podobně? A hlavně: jak se s tím perete? Poradíte?
(Ještě přidám poznámku: jindy bych si ze zvýšeného příjmu sacharidů až tak moc nedělala a přidala na sportu, ale momentálně jsem po operaci a pohyb dávkuju hodně opatrně, takže tudy cesta ještě nějakou dobu pro mě nepovede)
Hodnocení (0 hlasů):
Komentáře je možné psát až po přihlášení.
25. 10. 2012 11:50
akraj
přes zimi si dělám bílé hlávkové zelí s mrkví dochutím trošku olivovým olejem octem,cukrem a baštím to jako přílohy,nebo si udělám červenou řepu a taky mám oblíbený vegetarianský boršč,který si dávám k večeři třeba s pečivem.
25. 10. 2012 11:39
U nás jsou hodně oblíbené "zbytkové"polívky. Dělala je babička, je to takový starý recept ze statku když člověk potřebuje rychle uvarit, zasytit a zlikvidovat zbytky. A přítel ji úplně miluje, čas od času si ji vyžádá. Když peču maso, sliju výpek do kelímku a vrazím do mrazáku, poslouží jako základ polívky. Pak už se přidá to co doma najdete - zbylá brambroa od oběda, půlka konzervy hrasku, mrkev atd. se najde vždy, nejake to zelí... Prostě co padne do ruky. Za půl hodiny je vařený poctivý zeleninový "eintopf" a zasyti do na dost dlouho. :-)
25. 10. 2012 11:25
Polívky jsou fajn.. dělala jsem hodně luštěninový a taky vývar s hodně masem.. aby to zasytilo, do toho nasypat zeleninu a je to.. Navíc to bylo jídlo pro všechny, chlapovi dám k tomu 4 rohlíky a je max. spokojený :)) Daleko víc než když viděl jak se večra krmím seitanem :D
25. 10. 2012 11:05
No, já to tak taky mám a jsem ráda, že v tom nejsem sama...taky už jsem měla výčitky... ty polívky není špatnej nápad...taky to vyzkouším :-)
25. 10. 2012 10:38
No jak to tak čtu, tak asi opravdu bude tuhá zima :o) taky dělám vše ok a váha se nehýbe.. spíš má tendenci ještě ukládat.. přitom vše dodržuju, takže depresivní pocit pryč :o) Nemá to smysl, tím že na tím budeš jen dumat a dumat .o)
25. 10. 2012 10:15
Holky, já jsem tak ráda, že v tom nejsem sama. Děkuju za rady. Spoustu z toho , co píšete, taky dělám (mrkev s jabkem dopoledne, zeleninové polívky a kus zeleniny schovat do sekané). Asi spíš šlo hlavně o ten depresivní pocit, že to nezvládám a kila přibývají místo aby mizela. moc vám děkuju za podporu.
25. 10. 2012 09:57
Není nad to - utrhnout si zeleninu na zahrádce - to ji pak jím na kila. Ale z obchodu už mi tak neleze a na tom podzimu asi něco bude. Naštěstí - když nemám aspoň kousek zeleniny k nějakému jídlu - tak si připadám nedojezená. Možná bys ji mohla doplnit sterilovanou zeleninou např. Bonduelle. Na svačinku nebo na večeři či oběd si dopřeji např. fazolové lusky, Mexickou nebo jnou směs V tomto období mám zase chuť na naše lahodná jablíčka - takže se sachrami bojuji také. A vůbec nyní bojuji s jídlem - pořád bych se jen cpala, tak se snažím aspoň více cvičit. Ta naše tělíčka jsou chytrá - potřebují zřejmě zásoby na zimu.
25. 10. 2012 09:43
Taky to mám stejně.. jak začne zima, přejde mě chuť na čerstvou zeleninu a cokoliv studenýho. Takže hodně si dělám mraženou zeleninu jako přílohu k masu, aby to bylo teplé a taky čalamády a nakládané zelí, kysané zelí atp, nechám trošku ohřát v kuchyni před jídlem. Hodně taky doháním mrkví s jablkem.
Co se mi osvědčilu tak tu zeleninu cpát prostě všude, kde se dá schovat .. např. do sekáné dávám mrkev a broklici, dobnré jsou polívky s hodně zeleninou k večeři, popř. zapečené cokoliv :o)
Co se mi osvědčilu tak tu zeleninu cpát prostě všude, kde se dá schovat .. např. do sekáné dávám mrkev a broklici, dobnré jsou polívky s hodně zeleninou k večeři, popř. zapečené cokoliv :o)
25. 10. 2012 09:23
jsem na tom hodně podobně, mražené zeleninové směsi si dávám jako přílohu k masu celoročně, v zimě tedy častěji, z čerstvé zeleniny přes zimu jsou to hlavně rajčata, dávám si je s mozzarellou , když se ochutí tak se dají jíst, jinak pak hlavně zelí. No a k pití převažují ovocné čaje, několik hrnků denně :-))
25. 10. 2012 09:15
Tak koukám, že je to všude stejné, zeleninu na studeno nee, teda u mě kromě ředkviček, na těch jsem asi závislá. Já to řeším kysaným zelím - polívka, s masem, s těstovinama, do buchet zatím ne:o)) A nebo zelenina (všechna kořenová, červená řepa...) s bramborama na kostičky, pečené v troubě na plechu do zlatova s bylinkama a olivovým olejem. A včera jsem si dala zelené fazolky dušené v páře a smíchané s orestovanou cibulí, česnekem a šunkou. Toho můžu opravdu hodně, no a taky čaje, na které moc v létě chuť nemám.
25. 10. 2012 09:03
I mě se na podzim mění chutě, navíc jsem nebývale rozjedená. Když se počasí ustáílí vracím se do normálu. Stejně to mám s přechodem-zima-jaro. V tato období jsem navíc mívala silnou a dlouho menstruaqci - tělo prostě reaguje na změnu ročního období - toho nejkrusnějšího.
25. 10. 2012 08:51
V zimně mám často čerstvou zeleninu jen tu extrémně oblíbenou - a jím ji v menších kouscích po celý den. Občas si udělám salát s tepelně upraveným masem, ale na ten musím mít chuť. Osobně mi nevadí některé ochucené mražené směsi, které si večer zapékám se šunkou a sýrem.
Pokud můžeš chodit, přidala bych aktivnější procházky a případně výšlap do všech schodů, které potkáš - ty klidně v pomalejším tempu.
Pokud můžeš chodit, přidala bych aktivnější procházky a případně výšlap do všech schodů, které potkáš - ty klidně v pomalejším tempu.
25. 10. 2012 08:48
Můžu jen potvrdit stejnou zkušenost. A děkuji ti za blog, uklidnilo mě, když vidím, že je nás tolik :-) Měla jsem tendence si to vyčítat :-( Taky většinou neplním zeleninový semaforek, u mě to bylo v létě bohužel dané i potravinovými alergiemi, tak jsem na ni letos tak trochu rezignovala. Mám dobrou zkušenost s přidáváním zeleniny k pečenému masu - když se jí dá méně, může se rozmixovat nebo propasírovat přímo do šťávy. Když jí chci víc, tak ji oddělím, a kdo chce, může si tu majdu rozmatlanou sníst :-)
A s pitím mám podobnou zkušenost jako Keksina, nejsem čajová, ale na podzim to začne... vodu nejsem schopná polknout.
A s pitím mám podobnou zkušenost jako Keksina, nejsem čajová, ale na podzim to začne... vodu nejsem schopná polknout.
25. 10. 2012 08:37
Obvykle to řeším zeleninovýma polívkama, těmi se dá zelenina nahrabat dost. Jinak taky v zimě trochu ztrácím chut na zeleninu, tím spíš, že v marketech ani pořádná zelenina není. A mražené směsi nesnáším - páchnou těma plasotvýma sáčkama, takže je nepoužívám ani do polívky.
A podobný problém mám s pitným režimem - v létě se jakž takž donutím pít, v zimě je to horší -. čistou vodu ani omylem a i slazených vod vypiju tak max. litr denně.
A podobný problém mám s pitným režimem - v létě se jakž takž donutím pít, v zimě je to horší -. čistou vodu ani omylem a i slazených vod vypiju tak max. litr denně.
25. 10. 2012 07:12
Je dobré se orientovat na různé tepelné úpravy zeleniny. Jestli chceš inspiraci, mrkni na www.jimejinak.cz - podle Stobu to není, ale mají výborné recepty na úpravu zeleniny - musíš si vybrat, co Ti bude vyhovovat :)
25. 10. 2012 07:10
naprosto stejné pocity.. řeším to dušenou zeleninou, miluju i houby, takže mi to naskáče.. ale studený salát nějak ne a ne..
25. 10. 2012 06:39
Asi jsme na tom všechny podobně. S příchodem zimy se chce tělo zahřát a žádnou syrovou zeleninu. Většinou to řeším zeleninovou polévkou s přídavkem ovesných vloček a kouskem zeleninového bujonu a výborná večere je na světě. Je to rychlé a zvládám to uvařit i v práci ( kolem 10ti min).
25. 10. 2012 06:14
mám to podobné. nejsem schopná jíst syrovou zeleninu, ale prakticky celoročně, kromě salátů vrestauraci, které nachystá někdo jiný. Ale dávám si sáčky s mraženou směsí na večeři (nejradši hrášek-mrkev-kukuřice), z mikrovlnky na 5min, různými kořeními, teplé ... a je to akorát 350g. A teplé čaje
25. 10. 2012 06:09
Jsem na tom úplně stejně. Celkem se mi osvědčilo se po jídle napít teplého čaje s medem. Sladké mi pomůže od dalších chutí. Tělo chce zřejmě v tomhle období zásobit na zimu.
24. 10. 2012 22:54
Mrkvový dort :)) Ale jinak, přidám na květáku a brokolici(ať už polévky, krémy, i s tou mrkví, nebo zapečené se sýrem, teplé) , nebo grilovaném lilku. Víc zapékám těstoviny i brambory s rajčaty, cibulkou apod, také špenát...ale jo, dost se přeorientuji na dušenou nebo z parního hrnce.
24. 10. 2012 22:48
Já to mám také tak. Už se mi nějak do zeleniny nechce. Dnes jsem to řešila špenátem a k dopolední svačině mrkev. Jinak nevím. Musím to vymyslet. :-))))
24. 10. 2012 22:24
A co kombinace jablko- mrkev? Já baštím celou zimu nastrouhanou mrkev a jablko, případně ochucené trochu citronem, mně to moc chutná, ale asi tam trochu vadí sacharidy? Jako dopolední svačinka je to super, nosím si to do práce
24. 10. 2012 20:43
U mě to je podobné, ale s chladným počasím přesedlávám aspoň na zeleninové polévky :-)
evasco
Aktuality
Kvíz o ceny
Ankety
Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?