Datum registrace: 19. 03. 2012
fabie2
Původní Sebekoučink
0 %
0 kg
12 kg
Již zhubnuto: 0 kg
Získané body
Počítadlo pohybu
Můj pohyb | |
---|---|
Chůze: | 0 km |
Kolo: | 0 km |
Cvičení: | 0 h 0 min |
Všichni uživatelé | |
Chůze: | 136806.62 km |
Kolo: | 66657.70 km |
Cvičení: | 5694 h 51 min |
fabie2
Jak psát blog?Den 3
22. 03. 2012
Ráno jsem se vzbudila o hodinu dřív než jsem měla. Tak jsem si pročítala Blogy zde na Stobce- a sakra ...7,00 pryč.
Včerejší ranní přednáška o cereáliích asi zabrala - syn si poručil ty moje zdravé s jogurtem. Bylo mi ho až líto. Je mu 9 let a má nadváhu - dokonce obezitu. Nevím jak mu pomoct. Zákazy nic nevyřeší ( příkladem zatím moc jít nemůžu) a tak se snažím aspoň do něj " hučet" a ke každému jídlu přihodit nakrájenou zeleninu. Zatím se mu ve škole děti nesmějou - ale já vím, že to přijde . Mě taky častovali " Bača tlustý , žere chrusty pije vodu ze záchodu" a starší spolužáci na mě pořvávali " Bečko" ( sádla). Teď musím hodit do latě sebe - pak začnu s úpravou stravy u dětí.
V 7 hodin jsem posnídala krajíček chleba + kostku sýra Fitness ( měla jsem velký hlad a nebyl čas tvořit něco nutričně zajímavějšího). Hned jak jsem odvezla kluka do školy - vydala jsem se na nákup zdravých surovin do Kaufu. Moje mise na tenhle týden zní - voda + 500g zeleniny denně. Při nákupu jsem si uvědomila, že doposud byla zelenina pro mě jen ozdoba na talíři, kterou jsem buď snědla a nebo nechala ležet. Zelenina mi z obchodu už dávno nechutná. Nechutná mi , protože nemá chuť ! Kdysi mělo všechno jídlo chuť i vůni. Letos si vysadím svoje rajčata . Koupila jsem si 3 krabice cherry rajčat a papriky . Jenže to jím pořád. Uvažovala jsem jak do sebe dostanu půl kila zeleniny, když kromě paprik a rajčat nejím nic jiného. Do košíku jsem hodila jednu salátovou okurku a ledový salát ( doufám, že mi v tom obalu neshnije jako vždy). Tak a co dál? Mrkev bohužel prozatím nemohu ani vidět díky Marčingové a 28 dennímu detoxu. Na seznamu " prozatímně nežádoucí" se objevila i brokolice, lusky, řepa , jablko, med .....tohle všechno nechci nějakou dobu ani vidět.
Kvůli pestrosti jsem si do košíku přihodila k paprice bílé - ještě pár kousků žluté a červené . Spěchám domů - mám hlad je 9 hodin.
Hodnocení (9 hlasů):
Komentáře je možné psát až po přihlášení.
23. 03. 2012 23:34
mosem
já mám v mrazáku pořád mraženou zeleninu, a když nestíháme večer nic "hodnotnějšího", tak ohřát na pánvi, přidat kousek sýra a po rozpuštění zbaštit. V Lídlu prodávají balení 750 g - to máme s manželkou pro oba k večeři akorát.
23. 03. 2012 21:28
Mně zelenina už v lednici nehnije, protože ji zkonzumuji. Moje rodina nesnáší lusky nakyselo. Dělám z nich salát. Fazolové lusky mražené podusím v osolené vodě až změknou. Nesnáším, když mi polotvrdé hvízdají na zubech. Přidám najemno nakrájenou cibuli, lžičku olivového oleje, šťávu z poloviny citrónu, trochu pepře, promíchám a podávám. i zapřísáhli nejedlíci lusků si pochunávají.
22. 03. 2012 17:17
žel je to tak, že na začátku jara (oč je to divnější při zimních mrazech) možnost koupit jakoukoli zeleninu - tím pádem bez chuti... Osobně ji nejraději dělám na páře...
22. 03. 2012 14:37
ja to striedam vselijak, raz mrazenu zeleninu, inokedy v konzerve, potom máme niečo zavarené.. nie vždy mam semafor zelený ale snažím sa aby bol čo najviac ;-)
22. 03. 2012 12:04
Zkus si dělat ze zeleniny kterou jíš různé saláty jednou s jogurtem, jednou jen ze zálivkou, jednou přidej balk.sýr nebo jen trošku olivového oleje a koření a uvidíš jak ti bude chutnat :D
22. 03. 2012 10:52
Zelenina snižuje denzitu a tlumí pocit hladu. A když si ji rozdělím na celý den, hned mám 500-600g. Ke snídani schroupnu papriku, ředkvičky nebo kedlubnu asi 100g. K obědu dušenou zeleninu, třeba mrkev, květák, lilek, fazolky, brokolici nebo houby. Nebo kupuji v Lidlu sterilovanou červenou řepu a zelný salát ve skle. Toho si dám asi 200g. K večeři sáček mražené zeleniny 250g se sýrem, vajíčkem nebo nějakým sojovým výrobkem.
22. 03. 2012 10:48
držím vám palce ať to zvládnete hlavní je začít třeba pomalu nenasilnou formou ale jíd do předu a úspěchy se dostaví
22. 03. 2012 10:39
Já si dávám teplou večeři - zeleninu mraženou, různé směsi a zatím se mi vážně nepřejedla. Dá se k tomu jíst hlíva, maso, tofu, shmaky, prostě cokoli a jakkoli upravené:-). Jeden pytlím má +- 350g, takže když si k tomu dám přes den čerstvou, tak je to ok! Důležitý je přistupovat k tomu s chutí:-)
22. 03. 2012 10:33
Jé holky díky, za super nápady. Já se tedy přiznám, že určitě brzo "naskočím na led" v plné parádě - ale jelikož se znám, opravdu musím na sebe " nenápadně" žádné velké změny.
22. 03. 2012 10:33
Vařená (dušená) zelenina se započítává. Preferuji tepelně upravenou zeleninu k obědu (brokolici, květák, lilek, cuketu, hlávkové zelí, kysané zelí, dušenou mrkev s rajčaty, mraženou zeleninu do rizota, zeleninové polévky, i zahuštěné lžící ovesných vloček). Pod dušenou zeleninu dám lžičku oleje nebo ji zamíchám ve výpeku z minutkového masa.
22. 03. 2012 10:28
Nemusíš jíst půl kila stačí 350g na zelenej semaforek. :-)
Jinak já si teď dělám jednoduchej salát, okurka, rajčata, paprika, salát nakrájet a do toho kremžská hořcice k ní někdy trošíčku palivý s feferonkama. Ona ta hořcice hodně překryje tu chuť, teda spíš nechuť zeleniny ze supermarketu. :-)
Jinak já si teď dělám jednoduchej salát, okurka, rajčata, paprika, salát nakrájet a do toho kremžská hořcice k ní někdy trošíčku palivý s feferonkama. Ona ta hořcice hodně překryje tu chuť, teda spíš nechuť zeleniny ze supermarketu. :-)
22. 03. 2012 10:25
Pokud potřebuješ "přitáhnout opratě" i dalším členům rodiny nejlepší je postupně měnit stravování celé rodiny (to nikomu neublíží), kupovat a vařit zdravější a hubenější varianty. A ještě ti odpadne příprava dvojího jídla, ty si to pak už na talíř jen doladíš - víc zeleniny, míň přílohy.
22. 03. 2012 10:22
Tak teplá zeleninka by mi asi nedělala problém. Ty ředkvičky a kedlubna určitě jo - ale moc toho nesním . Hrstičku ředkviček, půl kedlubny...kde to je do půl kila. Ale když tam zakomponuju nějakou vařenou tak už to nebude takový problém. Já se přiznám, že pro mě je to teď opravdu " nutné zlo" - tak jako někdo cvičí, že se to musís, tak já jím zeleninu, že musím. Ale tak jako u sportu, věřím, že se to zlomí- že jde jen o zvyk , který se časem stane uplně normální součást mého života a ještě mi zelenina začne chutnat :-).Ikdyž být vegankou si vůbec nedokážu představit
22. 03. 2012 10:22
Jsi jako já:-)) já když jdu do obchodu, do košíku dám zelí na salát,nebo ledový salát, mrkev, papriky červené a tím jsem snad skončila ,nic jiného nejím :-D občas dle ceny přihodím brokolici,květák apod,ale většinu zeleniny zabírá zelenina mražená, kterou si dávám místo příloh k večeři :-))))
22. 03. 2012 09:28
V tuhle roční dobu dávám taky přednost tepelně upravené zelenině. Poslední dobou často baštím žampiony, lilek a cuketu. Rajčata dávám na okno - mají pak lepší chuť.
22. 03. 2012 09:27
taky papriku nemůžu, ale sterilovaná ve sklenici mi nic nedělá, tak jím tu :o)
22. 03. 2012 09:16
Ahoj, Já ze zeleniny jím každý den okurku, rajčata, ledový salát a kedlubny. Papriku nemůžu, nechutná mi a nedělá mi dobře (vždycky jí cítím ještě druhý den, nevím proč). A přesto, že ty 4 druhy jím už od listopadu, ještě se mi nepřejedl ani jeden. Někdy přidám květák (výborný uvařený a posypaný strouhaným sýrem), mrkev (podle sacharidů). Ale docela jsem si zvykla a v zelenině mi pestrost nechybí. Třeba u tebe časem zase získají milost i ostatní druhy zelelniny. Držím pěsti ať se ti daří.
22. 03. 2012 09:16
zeleniny teď moc velký výběr není, teda myslím chutné zeleniny, tak to řeším mraženýma fazolkama. ty mi moc chutnají :o))
22. 03. 2012 09:03
Musím postupně prostudovat jak s tou zeleninou ....Takže do toho příjmu se počítá i zelenina tepelně upravená ? Já myslela, že jen ta čerstvá .
22. 03. 2012 09:00
zdravý nákup, super :-) taky jsem některou zeleninu objevovala postupně :-)) oblíbila jsem si hodně lilek a brokolici.. ale třeba celer do mě nikdo nedostane :-D
fabie2
Aktuality
Kvíz o ceny
Ankety
Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?