Datum registrace: 17. 01. 2011
jittule
Získané body
Počítadlo pohybu
Můj pohyb | |
---|---|
Chůze: | 0 km |
Kolo: | 0 km |
Cvičení: | 0 h 0 min |
Všichni uživatelé | |
Chůze: | 137205.18 km |
Kolo: | 66668.00 km |
Cvičení: | 5714 h 35 min |
Stob skupiny
jittule
Jak psát blog?Polévky
07. 02. 2011
O víkendu mne napadla taková věc a to věci okolo polévek. Ted nemyslím polévky v pytlíku na hubnutí ale normální klasická polévka. Například kuřecí výbar se zeleninou, hovězí vývar se zeleninou, fazolová, rajčatová, gulášová..prostě taková ta klasika. A jak je to s nimi a hubnutím. Říkala jsem si že třeba v kuřecí polévce v které je jen zelenina by nemělo být nic v rozporu s hubnutí. Jasně asi poctivá bramboračka huštěná jíškou to pravé ořechové není ale ty vývary?? Poradíte?? polévky ano či ne? V poledne chodím do závodky a tak si říkám kdybych si dala jen polévku a salát????
Hodnocení (3 hlasů):
Komentáře je možné psát až po přihlášení.
08. 02. 2011 18:07
Já jsem přišla na chuť bujónům (protože neumim vařit). Do půllitrového hrnku hodím kostku bujónu (obměňuju zeleninový, bylinkový, hovězí, kuřecí podle chuti), vedle v hrnci si ohřeju ve vodě zeleninu z mražáku, smíchám třeba pod to nastrouhám eidam, nebo cokoli podle fantazie a potřeby. Naženu zeleninu a hlavně tekutiny. :-) takže určitě nevyazovat, jenom umět zvážit, jestli je tučná, nebo zahuštěná, nebo s knedlíčky etc. :-)
08. 02. 2011 17:59
Taky si myslím jako Lenora že by takový oběd byl málo - chyběly by hlavně bílkoviny - ledaže bys měla domácí hovězí s masem - ale to bys ho tam musela pokrájet kus jaký si naložíš na talíř. Jinak si myslím, že pokud by to byl jen zeleninový nebo drůbeží vývar - bez tuku, nezahuštěný jíškou atd, tak se dá před hlavní jídlo zařadit i při hubnutí. Doplní pitný režim o půl litru a dožene i zeleninu, když člověk nemá zrovna chuť jíst pořád saláty, ať už syrové nebo sterilované.
08. 02. 2011 12:26
Já někdy dělám polévky k večeři. Když byla zima, tak večer po příchodu domů zahřála. Mám ráda i luštěninové polévky, část vždy rozmixuji a nemusím zahušťovat.
08. 02. 2011 12:23
Polévky jsem úplně nevypustila ale když už si je dávám,tak jako hlavní jídlo. Vývar s libovým masem a zeleninou, malinko zavářky, nezahuštěné. Když dělám zeleninovou, část zeleniny rozmixuji aby byla hustější.
07. 02. 2011 19:36
já mám u polévek problém se solí. občas si dám, ale jen vývary se zeleninou a masem, svačinové polévky jsem vypustila úplně.
07. 02. 2011 15:58
Polévkama si zvyšuju bílkoviny. Uvařím vývar a maso tam oberu a nakrájím. K tomu přidám mraženou zeleninu a mám véču. Když je polévka tučnější tak seberu mastný a hotovka. Byla jsem jednu dobu úplně přejezená salátů k večeři a měla jsem potřebu něco teplýho večer. Teď jsem objevila nějakého soukromníka co má řeznictví s domacím masem, za 11 kaček jsem kouspila skelet kuřete a mám 2 porce polívky plné masa a zeleniny.
Doporučuji :o)))
Doporučuji :o)))
07. 02. 2011 13:55
Já jsem polévková, ale u nás se polívka bere jako hlavní jídlo. Když je hlad tak je k ní malý kousek domácí buchty nebo ovesný lívaneček. Většinou to kaloricky vyjde dobře. Většinou polévku nezasmažuju. A sacharidy se mají jíst v 1. polovině dne, takže bílkoviny pak doháním odpoledne a večer, popř. pokud plánuju dopředu tak i ráno.
07. 02. 2011 13:13
Já jsem polévky úplně vypustila, prostě se mi spolu s hlavním jídlem nevešly do příjmu. Pokud by byla nějaká oblíbená (což mě čeká v pátek, bude Kulajda), nedala bych si hlavní jídlo, ale trochu salátu buď s vejcem nebo kouskem kuřecího masa.
07. 02. 2011 12:40
Já myslím, že kuřecí vývar nemůže škodit. Vařím ho jeden den, pak dám do lednice a druhý den seberu mastnotu. Bramboračku si taky dělám, ale nezahušťuji jíškou, ale dám více zeleniny a část rozmixuji.Snad Ti to aspoň trochu pomůže.
07. 02. 2011 12:40
Jen polévka a salát by bylo málo bílkovin, měla by si hlad- jedině si přidat do salátu maso, nebo šmakouna, nebo egcheese, a další bílkoviny dorovnat v jiných jídlech-já osobně pokud k obědu nejím maso, mám vždycky potíž ty bílkoviny pak dohonit :-))
jittule
Aktuality
Kvíz o ceny
Ankety
Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?