Datum registrace: 07. 01. 2013
malacarodejnice
Původní Sebekoučink
16 %
0 kg
12 kg
Již zhubnuto: 1.9 kg
Získané body
Počítadlo pohybu
Můj pohyb | |
---|---|
Chůze: | 20.00 km |
Kolo: | 0 km |
Cvičení: | 0 h 30 min |
Všichni uživatelé | |
Chůze: | 136806.62 km |
Kolo: | 66657.70 km |
Cvičení: | 5694 h 51 min |
malacarodejnice
Jak psát blog?Kdo to ví, snad odpoví :-)
04. 12. 2015
Přestože tu už nejakou dobu jsem, je několik věcí, v kterých tápu. Některé jsou pro mě nové, jiné jsem řešila a nedořešila už dřív. Budu ráda za každou odpověď, kterou vyřešíte moje trápení.
- Co konzumovat při nedostatku bílkovin? Vím, že maso, vejce, tvaroh, sýry, jogurty, kefíry, tofu, šmakouna. Máte nějaké další tipy? (Na luštěniny si při plném kojení netroufnu)
- Co použít za zdroje zdravých tuků? Zatím se mi SAFA moc nezelená. Hlavně tím, že mám hodně bílkovin a tedy i nezdravých tuků z mléčných výrobků. Můžu je jíst méně tučné, ale nevím kde potom dohnat celkové tuky. Občas dám trochu oleje do salátu, ale to je málo. Dřív jsem jedla hodně oříšky a olivy, ale s těmi začínám zatím kvůli kojení jen opatrně.
- Začala jsem více dělat domácí věci, ale nevím, jak potom zapsat do jídlokoučinku. Někde je to jednoduché např. stačí sečíst ingredience a převést na výslednou váhu, jako u chleba, tam se ztratí při pečení jen voda. Ale dělám i domácí žervé, z toho taky odkapává, ale rozhodně víc než jen voda. Jak řešíte tyhle situace?
- A poslední otázka, která mi vrtá hlavou už hodně dlouho - Maso se zadává syrové nebo hotové? Gramáž je pak hodně rozdílná.
Předem dík za odpověď na jakoukoliv otázku, třeba pomůže i jiným.
Hodnocení (5 hlasů):
Komentáře je možné psát až po přihlášení.
17. 12. 2015 20:31
Jinak odkapava ti jen syrovatka ,která má naprosto zanedbatelnou kalorickou hodnotu..dodatek :-)
17. 12. 2015 20:20
Když vařím vážím všechno co do toho dám pak si vytvořím recept soukromý a tam zadam počet porcí to odhadnu podle celkove kaloricke hodnoty nebo toho pro kolik lidí vařím.Sectenou gramaz výrobku vydelim porcema a tolik odvazim na talíře a do stobu si jednou kliknu na recept=1 porce. Pokud jídlo prochází varem a mění svojí gramaz tak ho zvážím po uvareni a vydelim porcema a tolik dávám na talíř- to ale nijak nemění započítání to je v syrovem stavu takže tolik ta porce prostě má.
04. 12. 2015 18:16
Co vím, to už napsala děvčata. Přidala bych jen olomoucké tvarůžky. Do kaší si přidávám lněný olej a do salátu olej z ostropestřce mariánského. Jinak mě nic nenapadá.
04. 12. 2015 17:35
O mase už děvčata psala, tak jenom jedno. Já doháním bílkoviny vajíčkem nebo tuňákem v oleji nebo ve vlastní šťávě, podle toho, jak jsem na tom ten den s tuky. Držím ti palce. Skloubit toto všechno s kojením, určitě není lehké. :-)
04. 12. 2015 14:52
Jako zdroj bílkovin Ti chybí asi jenom ořechy a semínka, ty jsou také zdrojem kvalitních tuků, stejně jako avokádo a olivový olej lisovaný za studena, tučné ryby jako třeba losos. Maso se zadává v syrovém stavu.
04. 12. 2015 14:12
Chutnejší do kaší a jogurtu ako zdroj tuku dýňový olej,kokosový olej, kešu maslo. Tuky ešte doplńujem orechani,semínkami a avokádom,olivami.
Co sa bielkovín týka, tie mam v každom jedle, takže s nimi nemam vobec problém. Žervé si tiež vyrábam, viem , že neodkvapkáva len voda, ale neriešim to.
Co sa bielkovín týka, tie mam v každom jedle, takže s nimi nemam vobec problém. Žervé si tiež vyrábam, viem , že neodkvapkáva len voda, ale neriešim to.
04. 12. 2015 13:44
Já se tu někde dočetla,že když máš maso uvařené, jeho váhu vynásobíš 1,5 a je to výsledek masa v syrovém stavu.Nemůžu najít,kdo to psal.Ale dělám to tak.Mě zase nenapadl oliváč do kaše.Dávám floru ,ale olej bude určitě lepší.
malacarodejnice
Aktuality
Kvíz o ceny
Ankety
Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?
Bílkoviny - lze zakoupit čisté proteiny jak berou kulturisti či sportovci. koukni jen z čeho se vyrábí (syrovátkový, hrachový, živočišný) a koukni na skladbu amonokyselin
Tuky - klidně z ryb nebo opět dokoupit 3 omega kyseliny nebo čistý rybí tuk v tobolkách
Domácí výrobky - zde doporučím být na sebe přísný, dělám si domácí žervé (já teda ne, tfuj :o) ) najdu v tabulkách ten nejhorší možný produkt a šoupnu ho do sebekoučingu. S touto filozofií můžeš být jen mile překvapena.
Maso zadávej syrové, při zpracování pouští šťávu a klesne jeho hmotnost z 99% o vodu. Dělám např sušený hovězí a tam klesá hmotnost skoro o 40% = tolik tam je vody. Zadáš li syrové, pak se "ošidíš" opět jen ve svůj prospěch