TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 18. 07. 2013

Jak si nahrát profilovou fotku?

myslima2

Původní Sebekoučink

0 %
0 kg 8.6 kg

Již zhubnuto: 0 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 448
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 136806.62 km
Kolo: 66657.70 km
Cvičení: 5694 h 36 min

Přátelé

myslima2

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Fazole v konzervě

01. 04. 2014

Moji milí hubnoucí,
chtěla bych se s vámi poradit, ohledně konzumace sterilovaných fazolí v konzervě. V průběhu týdne ráda zařazuji do svého jídelníčku luštěniny, ale z časového důvodu volím obvykle spíše naložené fazole v konzervě (nevyžadují dlouhé vaření). Nevím, zda konzumace takových ,,hotovek" je vlastně pro redukční režim z výživového hlediska vůbec vhodná? Také by mě zajímalo, jakým způsobem se stanoví energetická hodnota těchto potravin, když jsou většinou v nálevu nebo rajčatové omáčce? Na obalu je uvedena např. hodnota 380KJ/100g výrobku, ale kdo mi zaručí, že si při odebrání jedné porce k obědu navážím čistě 100g luštěniny, když je součástí i nálev/šťáva? Jak řešíte tento problém vy? Můžete mi někdo prosím poradit?

Hodnocení (3 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

14. 05. 2014 17:48
super nápad od Kateřiny.Já jsem to dělala podobně,ale jenom jeden druh pro celou rodinu.A bez klíčení.Tohle jdu hned napodobit.prima/
14. 05. 2014 16:11
Napíšu sem věc, co mamka loni uvedla do praxe. Velký hrnec a hodně fazolí, uvařit. Dát do sklenic a zavařit. Je to pecka. Já nemám ráda namáčení potravin dopředu. Bo mě pak na to přejde chuť :) takže tohle je vymakané.
14. 05. 2014 15:19
Tip od Katerina007 je dobrý, ale přiznávám - pro rozmlsanost moji a syna by asi neuspěl :-) Navíc synátor jí luštěniny jen velmi omezeně a k tomu poslouží právě ty od Bonduelle nejlíp :-), protože jsou ochucené tak akorát - když jsem vařila normálně, nějak to neuspělo :-( Tím ale nechci říct, že úprava od Katerina007 je špatná, jen je jiná a já to takhle neumím :-( dál upravit :-( A musím říct, že jsem dělala i recept z cizrny Vapeur tady ze STOBu a byl vynikající a synátor ani neprotestoval to jíst, i když jsem mu složení prozradila :-)
14. 05. 2014 13:12
V konzervě fazole leží dlouho a taky mám ráda jak jsou fazolky pěkně měkké a ochucené. Ze sáčku i přes namočení a vaření k takové konzistenci nikdy nedospěju. A nedávno jsem udělala rychlovku fazole v chilli omáčce, k tomu spařený pšeničný bulgur a vařené vejce. Skvělý, rychlý, chutný a za 5minut uvařený oběd byl na světě a navíc se semaforky zelenaly. Mňam a to samé je velice chutné i s pohankou, která je navíc plná živin.
14. 05. 2014 12:55
tak error, dělám polívku a nějak nepoznávám bezpečně cizrnu od bobů, takže zamrazit druhy zvlášť :-) to jsem podcenila, až pojedu do Ikei tak si na to koupím krabičky s barevnými vršky.
14. 05. 2014 12:26
i já občas použiji konzervu, ono to má i jinou chuť a zvlášť v tomatě třeba fazole takové neudělám, ale já jsem prostě cíťa a kdo ví co se z plechu uvolňuje, jak dlouho je to skladované atd :-)
14. 05. 2014 11:53
Děkuju za super rady :-). Pokud je čas, tak taky namáčím a vařím. Někdy je ovšem konzerva v podobě ušetřeného času prostě numero uno.
14. 05. 2014 11:15
Hotovo. Cícer a mungo sú vo vode :-)))
14. 05. 2014 11:12
No viete čo, ke´dže je naozaj streda , pridávam sa ku kuhnj a idem si namočiť nejaké luštěniny :-))))
Konzervy len výnimočne, snáď na cesty, príde mi to drahé, keď si to možem pripravi´t aj sama. Ach jo, len nebyť lenivá !
14. 05. 2014 10:48
Taky varim lusteniny na cely tyden, ale nesackuji do mrazaku, zmizi v ruznych salatech nebo ty velke ( u nas zvané "becoky"), vetsinou fialovo cerné, pojídám jen tak, když mě přepadne chuť na sladké. Vařím al dente. 10 uvařených becoků cca 50 g.
14. 05. 2014 10:35
pro Karerina007:Bezva nápad, jdu do toho. Je středa, tak to je ideální:-))))
14. 05. 2014 10:16
Nepoužívám konzervy moc často, když už, zapisuji tak jak radí FilaByla.
Katerina007: moc dobrý nápad :-)
14. 05. 2014 10:08
Nálev vyleji odvážím fazole a nálev vrátím do zbytku fazolí. Nálev používám jako základ pro zálivku do fazolového salátu.
Mápad Kateřiny007 je přímo geniální.
14. 05. 2014 09:34
To je velmí šikovné K007. Určite si to predpripravím podla tvojho návodu. Zaujalo ma to :-)
14. 05. 2014 09:24
já osobně namočím (každé do svého hrnce) fazole, cizrnu, hrách a sojové boby ve středu do vody, během čtvrtka je sliju a nechám v hrnci, v pátek propláchnu a opět nechám v hrnci v sobotu propláchnu, dám do vody s majoránkou, kmínem a oregano a uvařím. Během odpoledne si nasáčku po 150g do pytlíku a šupnu do mrazáku, pak jen vytahuji :-) A mám hotovku dokonce naklíčenou stále po ruce a cenově je to nesrovnatelné.
14. 05. 2014 09:18
Jj, přesně tak - říkala nám to přímo paní doktorka Málková. :-)
14. 05. 2014 09:16
Nevím, jestli jsem odborník zrovna na fazole, ale používám většinou jen ty od Bonduelle a tak je tekutiny minimum a započítávám přesně podle váhy - to co navážím to započítám i kdyby tam bylo trošku tekutiny :-). A to samé, pokud si koupím např. fazole s rajskou omáčkou, tak je založím jako vlastní potravinu a postupuju stejně. Nevím, jestli je to úplně správně, ale při jiném postupu bych se asi zbláznila :-)
A odborníci by tady určitě řekli, že fazole vhodné jsou :-), teda alespoň myslím :-)
14. 05. 2014 09:12
Tak jsem právě zjistila, že ty fazole, co myslím, jsou už tady v tabulce mezi sterilovanými luštěninami.
Tady je ta moje fotogalerie, jsou hned první :-)
http://www.stobklub.cz/fotogalerie/Fila%20Byla/10670/
14. 05. 2014 09:09
Minulý měsíc jsem byla na kurzu lektorů STOBu a tam nám přímo ukázali (a dovezla jsem si domů) konzervu Fazolí v pikantní omáčce od Bonduelle a říkali, že jsou pro hubnutí vhodnou alternativou. Energetickou hodnotu (platí to i pro jiné hotové výrobky)zkrátka zapíšu do kouče tak, že fazole přidám mezi vlastní potraviny se všemi hodnotami kJ, bílkovin, sacharid, tuků a pak, když jídlo jím, zvážím si celou porci a v tabulce pak zvolím tu potravinu, která je taky uložená jako celek a ono to samo vypočítá. Nevím, jestli to píšu srozumitelně(?). No a musím říct, že jsem se do těch fazolí zamilovala. Mám je ve své fotogalerii.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři