Datum registrace: 10. 08. 2010
nikola
Sebekoučink
Váš cyklus již skončil. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.
Získané body
Počítadlo pohybu
Můj pohyb | |
---|---|
Chůze: | 0 km |
Kolo: | 0 km |
Cvičení: | 0 h 0 min |
Všichni uživatelé | |
Chůze: | 136806.62 km |
Kolo: | 66657.70 km |
Cvičení: | 5694 h 36 min |
nikola
Jak psát blog?Chutné Velikonoční menu i při hubnutí
21. 04. 2014
Přeji Vám ještě jednou a nyní již přesně v ten pravý čas ty nejkrásnější a nejpohodovější Velikonoce.
Pokud se Vám přáníčko nezobrazilo, vkládám jej ještě do fotogalerie...(Poradíte mi někdo jak se vkládají obrázky do blogu???)
Uvádím také ještě pro inspiraci Velikonoční menu s příjemnými kalorickými hodnotami...
Snídaně: Mazanec, ovocný tvaroh, obilninová káva (Caro apod.)
1362 kJ, 19 g bílkovin, 8 g tuku, 42 g sacharidů
- Mazanec 50 g
- Ovofit tvaroh 140 g
- Caro směs 5 g
- Mléko polotučné 100 ml
Svačina dopolední: Žitný chléb s vaječnou pomazánkou a řeřichou
653 kJ, 9 g bílkovin, 7 g tuku, 14 g sacharidů
- Lučina linie 30 g
- Vejce vařené 30 g (1/2 ks)
- Fit chléb žitný
- Řeřicha podle chuti
Můžete ochutit špetkou soli, případně špetkou dijonské hořčice.
Oběd: Bramborový salát s červenou cibulí, rukolou, sušenými rajčaty a balzamikovým octem, krůtí nádivka
1744 kJ, 26 g bílkovin, 13 g tuku, 45 g sacharidů
- ingredience na bramborový salát:
- Brambory vařené ve slupce 100 g
- Cibule červená 50 g
- Rukola 50 g
- Rajčata sušená v oleji 20 g
- Ocet balsamico 10 g
- Sůl hrubozrnná, tříbarevný pepř
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Přidáme červenou cibuli nakrájenou na tenká kolečka. (Kdo chce zjemnit chuť cibule, může cibulku podusit na sucho na pánvi, stačí jen přidat trošku vody, špetku soli, vynikající je i zkaramalizovaná po přidání lžičky třtinového cukru). Přidáme omytou rukolu, sušená rajčata nakrájena najemno, balsamikový ocet či balzamikovou redukci, sůl, pepř.
- ingredience na krůtí nádivku
- Uzená krůtí prsa 60 g
- Vejce celé 60 g
- Mléko 50 ml
- Celozrnné pečivo 30 g
Pečivo nakrájíme na kostičky, namočíme do mléka, přidáme vejce, uzená krůtí prsa nakrájená na kostičky, špetku soli, špetku muškátového oříšku, máte-li rádi, můžete i česnek, bylinky dle chuti. Směs pečeme při 180 stupních dozlatova.
Svačina odpoledne:Tortillka plněná tuňákovým krémem
790 kJ, 12,7 g bílkovin, 5,7 g tuku, 22 g sacharidů
- Tuňák ve vlastní šťávě 30 g
- Tortilla celozrnná 30 g
- Okurka salátová 100 g
- Lučina Linie 30 g
Okurku oloupeme, nakrájíme na tenká kolečka. Lučinu smícháme s tuňákem, utřeme do pěny. Tortillu plníme tuňákovým krémem a kolečky okurky, zamotáme a nakrájíme na kolečka.
Večeře:Caprese salát, pečivo
1142 kJ, 21 g bílkovin, 12,5 g tuku, 17, 5 g sacharidů
- Rajčata 100 g
- Mozzarella light 90 g
- Olej olivový 5 g
- Bagetka celozrnná 30 g
Rajčata i mozzarelu nakrájíme na kolečka, zakápneme oliv. olejem, posypeme mořskou solí, čerstvou bazalkou. Podáváme s pečivem.
Celkem za den: 5689 kJ, 87 g bílkovin, 47 g tuku, 142 g sacharidů.
Kdykoli během dne ještě ideálně doplňte zeleninu.
Jak vypadá dnes ten Váš jídelníček?
Niki.
Hodnocení (13 hlasů):
Komentáře je možné psát až po přihlášení.
25. 04. 2014 10:05
jesus
já jsem na velikonoce trochu hřešila, dala jsem si baleys
22. 04. 2014 17:08
Dekuji Tanein, dej vedet, jak Ti chutnal, vsak nemusi byt pouze Velikonocni:-))
21. 04. 2014 22:15
Děkuji moc za radu, přesně tak to dělám, ale zatím se mi to nedaří :-((, mám tedy zkusit tak dlouho kopírovat a vkládat, dokud se to nepovede? :-) Zkusím zjistit, zda není ještě i nějaký jiný způsob, zda by se nedalo doplnit tlačítko vložit fotografii do blogu...papa
21. 04. 2014 11:24
Hezké meníčko :-)
Fotografie vložíme do blogu tak, že si je nejdřív uložíme(nejlépe v malém rozlišení) do dokumentu třeba ve wordu - a pak je přes schránku zkopírujeme do blogu. Někdy se to nepovede hned napoprvé.
Fotografie vložíme do blogu tak, že si je nejdřív uložíme(nejlépe v malém rozlišení) do dokumentu třeba ve wordu - a pak je přes schránku zkopírujeme do blogu. Někdy se to nepovede hned napoprvé.
nikola
Aktuality
Kvíz o ceny
Ankety
Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?