TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 23. 08. 2011

Jak si nahrát profilovou fotku?

radas.r

Původní Sebekoučink

0 %
0 kg 11 kg

Již zhubnuto: 0 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 702
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 136532.25 km
Kolo: 66634.70 km
Cvičení: 5678 h 47 min

Přátelé

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

radas.r

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

parní hrnec a šunkovar - zkušenosti

31. 08. 2011

Rozhodla jsem si pořídit  vlastní šunkovar a parní hrnec pro zdravé vaření. Nemáte někdo zkušenosti s výrobou šunky a vařením v parním hrnci. O existenci šunkovaru jsem se dozvěděla teprve nedávno, když přišla na návštěvu kamarádka, a po nějaké době klábosení, telefonovala domů, aby stáhly ze sporáku tu šunku. Tak jsem hned sondovala, jaká šunka, a dozvěděla se, že si dělá vlastní šunku. Je pravdou, že dnešní šunka není to co bejvavávalo, proto jsem se rozhodla si ten zázrak také pořídit. Navíc jsem zjistila, že pořizovací cena není až tak neúnosná. Pryč je doba fritovacích hrnců, a nastává éra parních hrnců. Je fakt, že tato pořizovací cena už jde lehce přes tisíc. Ale co, nekouřim, nepiju, tak si to koupím za odměnu. Tak pište své názory k tomuto tématu. Budu se těšit na čteníčko.

Hodnocení (9 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

07. 09. 2011 13:16
Jé tak dneska mi ty stroje na zdravé vaření došly. Mám radost jak malé děcko. Propo jednu básničku, kterou se dcera učila v přípravce: Zdraví, zdraví, zdraví, to je poklad pravý, jedno zdraví ztratíš, druhé draho platíš, ani modrým z nebe, zdraví nezaplatíš. No a nejni to tak????
03. 09. 2011 18:47
Kuřecí maso vařím společně s bramborem - cca 20 minut.
01. 09. 2011 21:43
mám obojí a nemůžu si to vynachválit, parní hrnec tefal vitacuisie (CCa 2500,-) a šunkovar mám z roku 1987 od rodičů -je úplně stejný, jako ten co koupíš teď..... a šunka z něj je výborná - s minimem soli
01. 09. 2011 11:04
Jé holky děkujiza příspěvky v této dikuzi, jak dlouho se vaří takové kuřecí mao v páře, a brambory????
01. 09. 2011 09:11
Viděla jsem v pořadu Jste to, co jíte řezníka, který si dělal vlastní šunku,přesně si to nepamatuju, ale vzalk prostě kus masa, rozkrájel to na kostičky, ještě něco do něj přidal, vše spojil a dal do nějakého "škrtítka" a dal vařit. Vypadalo to nádherně a určitě to chutnalo skvěle. A ten parní hrnec je prý skvělý, taky o něm přemýšlím. Ušetří hned několik hrnců najednou, a navíc ti udržuje všechny vitamíny v jídle, který se ztrácí během vaření. Já až zase našetřím, tak si ho hned obědnám :-)
01. 09. 2011 08:54
Šunkovar neznám, ale parní hrnec vřele doporučuji - ideální na zeleninku, brambory i kuřecí maso... Mám ho 1/2 roku a už si vaření bez něj neumím představit!!
01. 09. 2011 06:50
o domácí šunce se tu už někde psalo - něco je tady: http://www.stobklub.cz/blog-zapis/v-i-t-a-m-i-n-e-k/4327/ a něco tady: http://stobklub.cz/blog-zapis/Madlenka/3745/
31. 08. 2011 23:21
hmmmm, to mi sázíte brouka do hlavy s tím parním hrncem, slyšela jsem, že je to fakt super, hlavně se v tom vaří zdravě a chutně, vaření v páře je docela trend, a to oprávněně. Zkušenosti s tím ale nemám a vzhledem k tomu, že každá nová věc do kuchyně už bere místo akorát na kuchyňské lince kvůli nedostatku místa, předpokládám, že si ho domu asi nepořídíme..... Ale pak hoď echo, jak si pošušňáváte na jídlech s touhle úpravou ;)
31. 08. 2011 23:01
Radko, mohu se vyjádřit pouze k parmínu hrnci (o šunkovaru toho moc nevím). Hrnec jsem si nechala nadělit od Ježíška o minulých Vánocích. Od té doby si v něm vařím veškerá jídla. Snad to nebude reklama, když napíšu že je od firmy TEFAL. Vařím si většinou dvě nebo tři jídla - dopředu, abych nemusela vařit každý den, neboť nemám každý večer tolik času. Vařím jak maso - kuřecí, krůtí, ryby i vepřovou kýtu. Brambory si už nedovede představit jinak uvařené než v páře, mají zcela jinou chuť .... . Samozřejmě v páře vařím veškerou zeleninu - jak čerstvou, tak mraženou. Z příloh pak tqaké rýži. Opravdu jsem s ním velmi spokojená.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři