TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 20. 01. 2012

Jak si nahrát profilovou fotku?

sasanka73

Původní Sebekoučink

0 %
0 kg 3.2 kg

Již zhubnuto: -3.2 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 1370
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 136831.30 km
Kolo: 66657.70 km
Cvičení: 5696 h 21 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

sasanka73

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

dnešní meny

02. 02. 2012

nevím, jestli to je zdravý, dietní, ale nám to chutná. Uvařila jsem brokolici do úplného rozpadnutí spolu s brambory. Těch jsem šoupla do tlakáče hned 4. Jednu jsem rozmixovala spolu s brokolicí a další 3 jsem nakrájela na kostky, které přidávám do toho krému,ale až na talíř. A čím jsem tento krém zahustila? Lžící zakysanou smetanou a tou rozmixovanou bramborou. Krásně to zahoustlo. Dochutila jsem domácí vegetou a lisovaným česnekem. Mňám!!!  
Tato polévka je jen pro mne a prtě, ostatní osazenstvo našeho bytu, syn Martin (13let) a manžel by toto nejedli . Tak právě proto ještě vařím špagety s domácím "unclebensem" a  sýrem... Na večeři chlapi dostanou ovarové koleno a já... já si zakřoupnu do zeleniny. Ehm, mám zítra vážení a asi želvička šoupne nožkou zpět.
Hodnocení (8 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

05. 02. 2012 12:26
unclebensík.. nooo.. recept mám na jihu moravy na chalupě u tety. Ale dám včas vědět. Je to dobrý pomocník pro zimní měsíce. Joo a francouzskou hořčici i jiné... ty jsem taky dělala. A bylo to úplně super!!!!
05. 02. 2012 12:25
sdur.. a jaké je lepší? manžovo nebo tvé??
A do hrušek dávám i hřebíček, skořici, citron.. Musí to být dobrá vyvážená chuť. Ale ten med, ořechy a rozinky dávám pro oživení kompotů. A sice se to medem trochu zakalí,ale chuťově je to skvělé! Dýňový džús dělám takto: http://rebarborovy-kolac.cz/dynova-marmelada/ ale trochu řidší a mám z toho džusík ;-)))
04. 02. 2012 15:42
krém vypadá moc dobře, asi něco takového taky zkusím pro oživení kuchyně :)
04. 02. 2012 13:41
:) pekne, nechces se podelit o recept na dynovy dzus a unclebeans. To nedelam, Ja zase delala povidla, kuchyn to prezila, ale uz nejsou (bez cukru, ale se slivovici a skorici). A z marmaledek jen boruvkova, kanadske se nam zblaznily a ted na konci masopustu skonci v koblihach. A taky dekuji za tip na hrusky s orechem a rozinkami a medem nedelam, ale zase do nich davame hruskovici a hrebicek, taky namka. Zeli delame s mrkvi, kdyz jsem se vdala, tak jsem nad nim ohrnovala nos, u nas na prajzske se dela jenom cibule, kren a zeli se soli. Rodina manzela ma slovensky nebo madarsky a tam se dava zeli, mrkev, cibule, pepr, nove koreni a kmin. Je skvele jako salat a nikdy neni tak mekke, jako to nase.
04. 02. 2012 12:34
holky, já loni zavařila i nemožné... třeba dýňovou marmeládu, dýňový džús... no všecko, co se mi dostalo pod ruky! I ostružiny na džus jsem zmákla, i když ty potvory fáákt daly zabrat! Než z nich člověk vymáčne jen šťávu, sám má šťávu úplně v pr... :DD Ale co! Stálo to za to. Pár měsíců jsme měli vlastní šťávy-džusy, ještě zbývají marmeládky..., leča, ty unclebensáky.. a jiné mňamky. Jen hruštičky s citronem došly :-(( Občas jsem šoupla lžičku medu i celé ořechy do sklenic a to byla pochoutka!! Jo a taky rozinky!!! A že jsem šlapala zelí a mám jej ve sklepě... Hmmm, jen ten smrad v něm :-(( :-)) chudáci sousedé!! :DD ale dala jsem jim po sklínce zelíčka a sem tam dobrůtku co jsem zavařila a mlčí ;-)
02. 02. 2012 19:39
Určitě vyzkouším.Mám brokolici ráda a když si jí vařím,tak zbytek domácnosti komentuje,co to tady smrdí :).
02. 02. 2012 19:32
já dělám z brokolice a brambor kaši k masu a chutná mužičkovi i dcerce :))
02. 02. 2012 19:30
Mám moc ráda brokolici a moji chlapi jen ohrnují nos :-)))) Nevadí,hlavně že mi šmakuje :-)))
02. 02. 2012 16:28
Rozmixovaná zelenina je pro mně jako zahušťovadlo omáček největší hit. Jak jsem už v něktrém svém blogu psala, chutná všem i těm kteří nad každou zeleninou ohrnují nos z proncipu. Ta hustá brokolůicovo bramborová polévka nemá chybu.
02. 02. 2012 15:15
Brokolici miluju a tvůj recept by mi moc chutnal. Díky za tip, vyzkouším. Já ji často jen tak rozšťouchám do brambor.
02. 02. 2012 14:27
Domaci vegetu, to je pekne. Moje mamka to taky delavala, uplne jsem zapomela, ze by to slo, melo to ve spajzu ve sklenickach. Dekuji. A ta sul je tam vlastne konzervant. Pamatuji si, ze to prestala vyrabet, kdyz otec prisel o jednu ledvinu.
02. 02. 2012 14:15
Vidím, že jsi dobrá hospodyňka - domácí vegetka, domácí "unclebens" . Moc chválím. Myslím, že to může být dobrota - jen kdyby mi to někdo uvařil Chlapi by nad tím ohrnovali nos a pro mě samotnou se mi nechce vyvařovat. Ale možná někdy při záchvatu vaření i na to dojde.
02. 02. 2012 14:09
no to koleno zní lákavě,ale zkusím tu brokolici s bramborem já dnes budu dělat vegetarianský boršč je výborný teda aspoň nám doma chutná.
02. 02. 2012 12:05
já mám domácí vegetu. Sušenou vlastní zeleninu, totálně rozmixovanou :-)) nemá ten kyselý "přídech" :DD Jo a samozřejmě je v ní sůl. Ale s tou syrovou dík. Mám ji ráda. Ona chutná jako kedlubna.
Keksi, se špagetama jsem to trochu přepískla, zbylo jich tak pro celý stobklub ;-)) stav se. Domácí unclebens se taky povedl, raději ti neřeknu, z čeho je. By jsi to nejedla:-))))
02. 02. 2012 12:00
Uz vim, co si udelam priste, brokolici muzu a tuhle znam. Jen nemusim vegetu, ale to je muj problem. Maly tip: kousek syrove brokolice nakrajene najemno jako ozdoba neni spatna.
02. 02. 2012 11:55
hihi, já bych se přidala k Maritnovi tentokrát. Brokolicí bys mě tedy nenadchla, tu mám nejraději, když jde ze stolu. :-))

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři