TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 11. 10. 2011

Jak si nahrát profilovou fotku?

younglady

Původní Sebekoučink

0 %
0 kg 12 kg

Již zhubnuto: -3 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 14589
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 136806.62 km
Kolo: 66657.70 km
Cvičení: 5694 h 51 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

younglady

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Kuskus, jáhly, cizrna atd.

01. 04. 2012

Prosím kdo co používáte a na co? Já znám jen kuskus a cizrnu, z těch si dělám ráda saláty nebo jako přílohy, ale je toho v bio spousta jako jáhly, pohanka atd. Na co to? Co s tím? :D
Hodnocení (3 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

03. 04. 2012 11:04
já si jednou za čas dělám jáhlovou kaši nasladko s rozvařenýma jablíčkama a skořicí.
02. 04. 2012 14:34
http://www.varimezdrave.cz/jahelne-koule tyhle jáhelné koule jsou vynikající :-) a na těch stránkách spousta jiných receptů, určitě Tě něco zaujme :-)
02. 04. 2012 14:07
díky moc holky :) asi si tedy oživím jídelníček :)
02. 04. 2012 13:14
Takholky tady už skoro vššechno napsaly, takže jen dodám, že já mám v oblibě pohanku a jáhly a většinou je tedy dělám nasladko s ovocem, ale jinak jako nákyp nebo přílohu, prostě tak jako rýži. Akorát lehké varování - pohanka někomu při vaření trochu smrdí, tak to budeš muset vydržet.
01. 04. 2012 20:53
Cizrnu používám hlavně do polévky. Dělám jí na způsob bramboračky a pak do toho ještě přidám uvařenou cizrnu. Jí to takhle i můj syn, který by jí asi samotnou nemusel :-). Kuskus používám většinou jako přílohu nebo do salátu. Pohanku dělám zapečenou s jablky, skořicí, rozinkami a sušenými švestkami. Jáhly jsem si zatím jenom koupila, tak budu ráda, když tu najdu nějakou inspiraci :-)
01. 04. 2012 18:30
Ještě je taky quinoa, to je něco podobnýho... Všechno užívám podobně jako rýži či kuskus.. Kuskus je prima v tom, že stačí zalejt. Takže když nestíhám . na pánev hodím mražzel, až je hotová, posypu 1 dílem kuskusu (max 50g dle denního příjmu) a cca 1,5 až 2 díly vřící vody. Nechám chvíli stát, když je hotovo, posypnu sýrem, nebo na to hodím fitness párek, nakrájím kousek šunky... - prostě jak to vychází na kJ :-) Totéž s jáhly, pohankou, akorát ty vařím spolu se zeleninou nebo zvlášť a pak smíchám. Milujeme kroupy taky - nejradši jako kubu :-)
01. 04. 2012 18:08
Pohanka udělaná jako příloha místo rýže nemá chybu (pohanka se zaleje horkou vodou a nechá projít varem, pak vypne a nechá vsáknout. Na másle nebo oleji se zpění najemno nakrájená cibule a přidá pohanka.)
01. 04. 2012 18:05
hm hm, no asi si obohatím jídelníček, už jím půl roku to samý dokola a neba :D na úterý mám poprvé v jídelníčku tofu, tak se těším, co to bude :D
01. 04. 2012 18:02
Kuskusu jsem věrná delší dobu, a pohanka udělaná jako kaše je fakt dobrá :-)
01. 04. 2012 17:54
Jáhly jako rýži (propláchnout před vařením nejlépe horkou vodou) - příloha, na "jáhloto", nasladko, naslano. Pohanka jako příloha - různé druhy, loupaná, neloupaná celá, lámaná (ta je dobrá na kaše slané i sladké nebo při pečení místo vloček). Základní návod máš vždycky na obale, u těch v krabicích bývá i recept, takže se není třeba bát;-)

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři