TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 15. 09. 2011

Jak si nahrát profilovou fotku?

zuzik721

Původní Sebekoučink

0 %
0 kg 10 kg

Již zhubnuto: 0 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 21459
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 136806.62 km
Kolo: 66657.70 km
Cvičení: 5694 h 51 min

Přátelé

zuzik721

Jak psát blog?

Upozornění: Jedná se o blog uživatele STOBklubu, který neprochází kontrolou a nemusí splňovat zásady STOBu.

Celer a Švestky

04. 02. 2014

Dneska mi to přišlo mejlem :

CELER a my


Celer

léčivodostupné všem.

Potravinanabitá vitamíny a minerály

Přečtěte sideset důvodů, proč pravidelně konzumovat celer. Celer může být konzumovánsyrový, může být přidávándo salátů, ale také může být součástí vařených jídel. Velkou výhodou tétozeleniny je, že na rozdíl odostatních druhů zeleniny, velice dobře snáší vysoké teploty, proto se tolikneničí vitální látky.

Listy celerujsou bohaté na vitamín A, zatímco kořeny jsou bohatým zdrojem vitamínů B1, B2,B6 a C, dáledraslíku, kyseliny listové, hořčíku, vápníku, železa, fosforu, sodíku a mnohaaminokyselin.

Jaké jsouléčivé účinky celeru?

1. Snižujehladinu cholesterolu

Nedávná 8týdenní studie, provedená na zvířatech, dokázala rapidní pokles hladinycholesterolu a

zvýšenévylučování žluče u zvířat, která jedla celer. Pokud máte zvýšený cholesterol adoktor vám

doporučívyloučit z jídelníčku mastná jídla, proces uzdravení můžete urychlit tím, žebudete pít celerový džus. Podobu 3 týdnů vypijte každé ráno na lačno sklenku celerového džusu.

2.. Ulevujeod zácpy.

Celerfunguje jako účinné projímadlo. Jestliže trpíte zácpou, pijte celerový džus,nebo jezte celer   v syrovémstavu. Pokud tímtoproblémem trpíte často, je nejlepší jíst celer pravidelně, aby k zácpěnedocházelo.

3. Snižuje rizikorakoviny žaludku a tračníku

Celerobsahuje složky, které mají protirakovinný účinek, proto vás > konzumaceceleru může ochránit předrakovinou žaludku. Z toho důvodu doktoři doporučují denní konzumaci celeru,pokud možno ve velkýchdávkách.

4..

Snižujekrevní tlak

Nedávnástudie odhalila, že u lidí, kteří pijí celerový džus po dobu minimálně jednohotýdne, dochází k výraznémusnížení krevního tlaku. Celer obsahuje složku, která napomáhá k uvolnění svalůkolem tepen a rozšiřujecévy, čímž dochází k lepšícirkulaci krve. 

5. Zlepšujefunkci ledvin.

Konzumaceceleru vede k lepší činnosti ledvin tím, že napomáhá tělu urychlit procesodstraňování toxinů.

Navíc, tentoproces zabraňuje vzniku ledvinových kamenů. Abyste se vyhnuli tomuto problému,

je doporučenopít celerový džus ve velkých množstvích; nicméně, konzumace čerstvého celeru jetaké veliceprospěšná.

6. Pomáházhubnout.

Celer jevýživné jídlo, kterého úkolem je, kromě jiného, snížit apetit a chuť na sladkáa mastná jídla.

Umyjte celer,nakrájejte ho na plátky a jezte ho v průběhu celého dne.

Na konci dneuvidíte, že jste snědli podstatně méně jídla.

7.. Pomáhá kdetoxikaci těla

Jestliže secítíte být unaveni, nebo jestliže jste v poslední době konzumovali jídlaobsahující hodně

chemickýchlátek, či chcete-li své tělopročistit, jezte celer a pijte celerový džus denně.

8. Urychlíodstranění ledvinových kamenů

Celerovýdžus pomáhá rozložit a odstranit ledvinové kameny.

Evidentně,abyste dosáhli žádoucích výsledků, musíte celerový džus pít přibližně jedenměsíc.

Zároveň se tímchráníte před vznikem dalších ledvinových kamenů.

9. Zklidňujenervový systém

Alkalickéminerály obsažené v celerovém džusu mají zklidňující účinek na nervový systém;jeho pití je protoskvělým řešením pro lidi, kteří trpí nespavosti.

Jestližemáte tento problém, pijte sklenku celerového džusu každý večer hodinu předspaním.

10.Regulátor hormonů

Vědcizjistili, že celer obsahuje látku, která reguluje hormony u žen i u mužů.Navíc, celerový džus

zvyšujeplodnost, odstraňuje frigiditu a dokonce bojuje proti impotenci.

 

Výrobudomácího celerového džusu najdete na internetu.Nejlepší je rozmixovaný třenýceler s okrájeným citronem bezpecek,doplněným vodou popř.cukrem podle potřeby

 

 

 

Rakovina ašvestky                         

Švestky

-

přírodníprostředek proti rakovině

Švestka je vRusku oblíbený strom. Ale většina našich hospodyněk vaří z jejích plodůzavařeninu, a

netuší, žese jim do rukou dostal všelék na všechny nemoci. Ne nadarmo ji Korejci považujíza posvátnou rostlinu.Švestky blahodárně působí na látkovou výměnu, a mimo to obsahuje bioaktivnílátky ničící rakovinovébuňky.

Dnesexistuje více než 2000 druhů švestek.Ve střednímpásmu Ruska jsou nejrozšířenější takové druhy, jako "Vengerka" (ajejí oválné protáhlé plody svýrazně sladkou dužninou, které jsou obvykle surovinou pro povidla)."Ryngle" má šťavnaté plody kulovitéhotvaru, nejčastěji zelené nebo žluté barvy, a slíva, nakyslé chuti, ze které sevaří švestková marmeládanebo kompot.

Jaké mášvestka základní užitečné vlastnosti? Především obsahuje rutin, který zpevňujenaše vlásečnice.

Při tepelnémzpracování se nepoškozuje, a proto je švestková marmeláda nebo džem pro krevnícévy stejněprospěšná, jako čerstvé plody.Draslík odvádíz organismu nadbytek soli. A velké množství minerálů má výrazný vliv na stav kardiovaskulárníhosystému, jater a ledvin. Proto jsou švestky odedávna doporučovány přionemocněních souvisejícíchs látkovou výměnou.

Švestky sepoužívají i pro zažívání a zvýšeníapetitu. Je dobře známo, že fungují jako lehké projímadlo. Pouze musíbýt bobule zralé, jinak může dojít k opačnému účinku!

Obzvláště jetřeba se zmínit o sušených švestkách. Ty obsahují pektin, látku, která pomáhátvorbě

hormonů"dobré nálady"- endorfinů, apomáhá nám bojovat se stresem a depresí.Pravidelná konzumace sušenýchšvestek zlepšuje paměť a zvyšuje mužskou potenci. Sušené švestky dobře čistístřeva.
A nedávnoJournal of Agriculture and Food Chemistry uvedl, že extrakt kyseliny fenolové,uvolněné ze
švestek, jeschopen zpomalit šíření některých rakovinových nádorů.
Hodnocení (5 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

10. 02. 2014 19:24
Celer jsem se naučila jíst teprve nedávno. Jablečno-celerový salátek v jogurtu je moc dobrej :-)
05. 02. 2014 12:45
Luci, když si dám dohromady tvoje švestky a blog od Masky, že abstinence je riziková, vychází ni z toho slivovice:-) Bude to taky fungovat?
A celer bych měla konzumovat na kila - též jsem ho nemohla ani cítit, ale postupně ho zařazuju víc a víc
05. 02. 2014 11:30
hrozně moc mi chutná celerová pomazánka, ale pak ji bohužel cítím celý den :-(, ale švestky sušené si dávám skoro každé ráno na zažívání
05. 02. 2014 10:38
Dekuju, svestku máme na zahrade pred domem. A celer mám moc ráda.
05. 02. 2014 10:26
Moc zajímavé čtení. Určitě víc zařadím celer, moje věčně stávkující ledviny mi určitě poděkují :-)
05. 02. 2014 10:21
Mám ráda oboje .-)
05. 02. 2014 08:06
Brrr, nemám ráda celer, v poslední době jsem ho vzala na milost do polévky, ale jinak ne - smrdí mi to...a švestky to zase jo...nejradši čerstvé, ale když nejsou, taky sušené taky ráda, mňam...
05. 02. 2014 07:30
Dělám si celerovou pochotku:nastrouhám najemno syrový celer , nahrubo menší jabko , zakapu citronovou šťávou, osolím- štavnaté a moc dobré/může se přisladit/
05. 02. 2014 06:14
Mám ráda obojí, ale sušené švestky vedou :-)))
04. 02. 2014 22:21
zrovna dnes jsem si navařila hrnec husté celerové polévky...
04. 02. 2014 20:06
asi na jaře zasadím více celeru....
04. 02. 2014 19:12
děkuji , miluji celerovou pomazánku a švestku máme na chatě. Povidla vařené v remosce jsou jedna báseň

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři