Datum registrace: 15. 09. 2011
zuzik721
Původní Sebekoučink
Již zhubnuto: 0 kg
Získané body
Počítadlo pohybu
Můj pohyb | |
---|---|
Chůze: | 0 km |
Kolo: | 0 km |
Cvičení: | 0 h 0 min |
Všichni uživatelé | |
Chůze: | 136806.62 km |
Kolo: | 66657.70 km |
Cvičení: | 5694 h 51 min |
zuzik721
Jak psát blog?Celer a Švestky
04. 02. 2014
CELER a my
Celer
léčivodostupné všem.
Potravinanabitá vitamíny a minerály
Přečtěte sideset důvodů, proč pravidelně konzumovat celer. Celer může být konzumovánsyrový, může být přidávándo salátů, ale také může být součástí vařených jídel. Velkou výhodou tétozeleniny je, že na rozdíl odostatních druhů zeleniny, velice dobře snáší vysoké teploty, proto se tolikneničí vitální látky.
Listy celerujsou bohaté na vitamín A, zatímco kořeny jsou bohatým zdrojem vitamínů B1, B2,B6 a C, dáledraslíku, kyseliny listové, hořčíku, vápníku, železa, fosforu, sodíku a mnohaaminokyselin.
Jaké jsouléčivé účinky celeru?
1. Snižujehladinu cholesterolu
Nedávná 8týdenní studie, provedená na zvířatech, dokázala rapidní pokles hladinycholesterolu a
zvýšenévylučování žluče u zvířat, která jedla celer. Pokud máte zvýšený cholesterol adoktor vám
doporučívyloučit z jídelníčku mastná jídla, proces uzdravení můžete urychlit tím, žebudete pít celerový džus. Podobu 3 týdnů vypijte každé ráno na lačno sklenku celerového džusu.
2.. Ulevujeod zácpy.
Celerfunguje jako účinné projímadlo. Jestliže trpíte zácpou, pijte celerový džus,nebo jezte celer v syrovémstavu. Pokud tímtoproblémem trpíte často, je nejlepší jíst celer pravidelně, aby k zácpěnedocházelo.
3. Snižuje rizikorakoviny žaludku a tračníku
Celerobsahuje složky, které mají protirakovinný účinek, proto vás > konzumaceceleru může ochránit předrakovinou žaludku. Z toho důvodu doktoři doporučují denní konzumaci celeru,pokud možno ve velkýchdávkách.
4..
Snižujekrevní tlak
Nedávnástudie odhalila, že u lidí, kteří pijí celerový džus po dobu minimálně jednohotýdne, dochází k výraznémusnížení krevního tlaku. Celer obsahuje složku, která napomáhá k uvolnění svalůkolem tepen a rozšiřujecévy, čímž dochází k lepšícirkulaci krve.
5. Zlepšujefunkci ledvin.
Konzumaceceleru vede k lepší činnosti ledvin tím, že napomáhá tělu urychlit procesodstraňování toxinů.
Navíc, tentoproces zabraňuje vzniku ledvinových kamenů. Abyste se vyhnuli tomuto problému,je doporučenopít celerový džus ve velkých množstvích; nicméně, konzumace čerstvého celeru jetaké veliceprospěšná.
6. Pomáházhubnout.
Celer jevýživné jídlo, kterého úkolem je, kromě jiného, snížit apetit a chuť na sladkáa mastná jídla.
Umyjte celer,nakrájejte ho na plátky a jezte ho v průběhu celého dne.
Na konci dneuvidíte, že jste snědli podstatně méně jídla.
7.. Pomáhá kdetoxikaci těla
Jestliže secítíte být unaveni, nebo jestliže jste v poslední době konzumovali jídlaobsahující hodně
chemickýchlátek, či chcete-li své tělopročistit, jezte celer a pijte celerový džus denně.
8. Urychlíodstranění ledvinových kamenů
Celerovýdžus pomáhá rozložit a odstranit ledvinové kameny.
Evidentně,abyste dosáhli žádoucích výsledků, musíte celerový džus pít přibližně jedenměsíc.
Zároveň se tímchráníte před vznikem dalších ledvinových kamenů.
9. Zklidňujenervový systém
Alkalickéminerály obsažené v celerovém džusu mají zklidňující účinek na nervový systém;jeho pití je protoskvělým řešením pro lidi, kteří trpí nespavosti.
Jestližemáte tento problém, pijte sklenku celerového džusu každý večer hodinu předspaním.
10.Regulátor hormonů
Vědcizjistili, že celer obsahuje látku, která reguluje hormony u žen i u mužů.Navíc, celerový džus
zvyšujeplodnost, odstraňuje frigiditu a dokonce bojuje proti impotenci.
Výrobudomácího celerového džusu najdete na internetu.Nejlepší je rozmixovaný třenýceler s okrájeným citronem bezpecek,doplněným vodou popř.cukrem podle potřeby
Rakovina ašvestky
Švestky
-
přírodníprostředek proti rakovině
Švestka je vRusku oblíbený strom. Ale většina našich hospodyněk vaří z jejích plodůzavařeninu, a
netuší, žese jim do rukou dostal všelék na všechny nemoci. Ne nadarmo ji Korejci považujíza posvátnou rostlinu.Švestky blahodárně působí na látkovou výměnu, a mimo to obsahuje bioaktivnílátky ničící rakovinovébuňky.
Dnesexistuje více než 2000 druhů švestek.Ve střednímpásmu Ruska jsou nejrozšířenější takové druhy, jako "Vengerka" (ajejí oválné protáhlé plody svýrazně sladkou dužninou, které jsou obvykle surovinou pro povidla)."Ryngle" má šťavnaté plody kulovitéhotvaru, nejčastěji zelené nebo žluté barvy, a slíva, nakyslé chuti, ze které sevaří švestková marmeládanebo kompot.Jaké mášvestka základní užitečné vlastnosti? Především obsahuje rutin, který zpevňujenaše vlásečnice.
Při tepelnémzpracování se nepoškozuje, a proto je švestková marmeláda nebo džem pro krevnícévy stejněprospěšná, jako čerstvé plody.Draslík odvádíz organismu nadbytek soli. A velké množství minerálů má výrazný vliv na stav kardiovaskulárníhosystému, jater a ledvin. Proto jsou švestky odedávna doporučovány přionemocněních souvisejícíchs látkovou výměnou.Švestky sepoužívají i pro zažívání a zvýšeníapetitu. Je dobře známo, že fungují jako lehké projímadlo. Pouze musíbýt bobule zralé, jinak může dojít k opačnému účinku!
Obzvláště jetřeba se zmínit o sušených švestkách. Ty obsahují pektin, látku, která pomáhátvorbě
hormonů"dobré nálady"- endorfinů, apomáhá nám bojovat se stresem a depresí.Pravidelná konzumace sušenýchšvestek zlepšuje paměť a zvyšuje mužskou potenci. Sušené švestky dobře čistístřeva.A nedávnoJournal of Agriculture and Food Chemistry uvedl, že extrakt kyseliny fenolové,uvolněné ze švestek, jeschopen zpomalit šíření některých rakovinových nádorů.
Komentáře je možné psát až po přihlášení.
A celer bych měla konzumovat na kila - též jsem ho nemohla ani cítit, ale postupně ho zařazuju víc a víc
zuzik721
Aktuality
Kvíz o ceny
Ankety
Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?