Pozitivní vliv zakysaných mléčných výrobků na náš organismus
Zakysané mléčné výrobky obsahují pro naše tělo prospěšné probiotické kultury. Jedná se o směs různých bakterií. Z dietetického hlediska je vždy lepší, pokud je mléčném výrobku obsaženo více druhů těchto bakterií a dále také rozhoduje i jejich množství, které musí být dostatečné.
Kyselé prostředí, které způsobují bakterie mléčného kvašení, zlepšuje také vstřebatelnost vápníku.
Díky přítomnosti mléčných bakterií jsme schopni využít vitamín K, který působí v řadě metabolických procesů, na nervovou soustavu, krvetvorbu, kvalitu vlasů či pokožky .
Zakysané mléčné výrobky jsou také významným zdrojem velmi dobře vstřebatelného železa, které je pro náš organismus důležité zejména pro krvetvorbu a účinnost některých enzymů, a Jeho využitelnost se pohybuje okolo 30% - oproti rostlinným zdrojům, z kterých využijeme zhruba je 15 % .
Kyselé prostředí brání vzniku kvasinek a plísní, proto nemusí být do mléčných výrobků přidávány další konzervanty.
Mléčné výrobky při hubnutí
Jak již bylo řečeno, mléčné výrobky - obzvláště ty zakysané, by se měly stát nedílnou součástí našeho jídelníčku a dají se velmi dobře zařadit i do jídelníčku redukčního. Vybírejte tedy mléčné výrobky nízko nebo polotučné, obsahující cca do 3% tuku a o energetické hodnotě mezi 200 - 300 kJ na 100g výrobku. Kaloricky vydatné bývají některé mléčné výrobky pro děti. Jedná se o různé mléčné krémy, které obsahují mnoho tuku a cukru. Avšak, mléčné výrobky bychom neměli vybírat jen dle obsahu tuku, ale i dle množství obsaženého cukru. Některé mléčné výrobky mohou obsahovat až 20 g cukrů! Vybírejte tedy ty, které obsahují cukrů méně.
SHRNUTÍ! Výhody konzumace mléčných výrobků
- Od pradávna se zakysané mléčné výrobky používají k léčení např. kožních zánětů či snižování horečky apod.
- Osídlením střeva vhodnou bakteriální kulturou posilujeme i naši imunitu, protože blokujeme vstřebávání toxinů do našeho těla. Proto jsou z doporučeny zakysané mléčné např. pacientům po chemoterapii.
- Konzumací mléčných výrobků pomůžeme léčbě a předcházení gynekologických zánětů kvasinkového nebo plísňového typu
- Zakysané mléčné výrobky upravují trávení, pomáhají při zácpě, průjmu či nadýmání a mají vliv na výši cholesterolu a hladinu cukru v krvi.
- Účinnost zakysaných mléčných výrobků zvýšíme pomocí vlákniny.
Jogurty v Albert Quality
Redukční jídelníček jistě obohatíte, když využijete nabídky řetězců Albert Quality, které nabízí light jogurt ochucený a to ve čtyřech příchutích broskev – jahoda - malina a meruňka. Veškeré produkty Albert Quality jsou podrobeny přísným senzorickým
kontrolám, které zaručují, že se k zákazníkovi dostane zboží kvalitní, čerstvé a chuťově i aromaticky dokonalé.
Většina jogurtů, které mají málo tuku, má o to více sacharidů. Jogurty Albert jsou však zdrojem bílkovin, a přitom mají málo tuku a přiměřené množství sacharidů. Můžeme si je tedy dopřát i jako například druhou večeři, nebo při chuti na sladké jako jídlo navíc. (100 g jogurtu obsahuje 200 kJ, 4.2 g bílkovin, 0,1 g tuku a 6 g sacharidů)
Komentáře je možné psát až po přihlášení.