TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 18. 04. 2013

Jak si nahrát profilovou fotku?

Boruv.ka

Původní Sebekoučink

0 %
0 kg 4 kg

Již zhubnuto: 0 kg

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 9141
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 137235.18 km
Kolo: 66668.00 km
Cvičení: 5714 h 35 min

Přátelé

Lektoři

?

Jak si přidat lektora

Boruv.ka

Fotogalerie: Marmeládování Popis: Poprvé v životě jsem letos dělala marmelády. Celkem jsem měla 30 sklenic, ale už jsme něco porozdávali. Hodí se mi hlavně na vánoce na cukroví, protože jsou dost kyselé a nemusím nakupovat lineckou. Musím uznat, že je to velice jednoduché. Pište sem zvláštní kombinace, co jste kdy zkusily, ať máme inspiraci ! Dělala jsem třešňovou se skořicí, třešňovou s citronem, třešňovou s vanilkou a nyní nově třešňovou s čokoládou. Sama jsem je neochutnala, ale zatím má největší ohlas třešňová s vanilkou. Vydlabala jsem tam celý vanilkový lusk a asi jak se to rozleželo, tak to může být pěkně voňavé. Až se trochu rozleží i ta s čokoládou, určitě do ní aspoň smočím lžičku. Další bude melounová s hrstkou malin, na tu si brousím zuby, ale musím s sebou mrsknout, dokud meloun je ještě v obchodech. RECEPTY : http://recepty.vareni.cz/tresnova-marmelada-s-cokoladou/ http://ona.idnes.cz/zavarovani-je-zase-v-kurzu-recepty-na-domaci-marmelady-p1n-/recepty.aspx?c=A100630_170707_recepty_abr MELOUNOVÁ MARMELÁDA

  • Poslední úprava: 08. 09. 2013
  • Poslední komentář: 08. 09. 2013
Nahrávání..
Hodnocení (2 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

08. 09. 2013 20:47
Leni, máš výhodu, že to nejíš :-))). To já ji můžu jíst jen tak samotnou. U nás je také nikdo nejedl a dcera letos ochutnala (moc se jí nechtělo) a vzala si domů od každé skleničku. Včera jsem byla pro med u včelaře, ten jím také jen já :-))).
08. 09. 2013 18:40
Martino, mňam s amarettem ! Hned si to dávám do blogu - " Recepty a jiné, abych nezapomněla ". Díky za tip !

Vlaďko, mně to napadlo, když tchýně měla maximální úrodu třešní a měla jsem zrovna dovču, tak se to hodilo a má to takový úspěch, že mě to začalo i bavit, většinu jsme rozdali :-))) Manžel a dcera toho moc nesní a já to nejím vůbec, ale na palačinku si fakt dám.
08. 09. 2013 17:59
Já se letos k marmeládování po letech vrátila -mám už třešňovou,rybízovou, malinovou, angreštovou, dnes jsem dodělala ostružinovou a ze špendlíků a asi za hodinu bych měla mít hotové švestkové povidla.Taky používám gelfix, i když dřív jsem taky využívala rozvařená nastrouhaná nezralá jablka /tak to dělala moje babička, když marmeláda nechtěla houstnout/. Pro výrobu marmelád jsem se rozhodla, když jsem si začala číst etikety v obchodě a zjistila, z čeho je vlastně vyrobená. Plánuju, že si ji budu dávat do jogurtu a do tvarohu
08. 09. 2013 16:22
Díky :-))), bonus pro tebe na příští rok:
http://varecha.pravda.sk/recepty/visnovy-dzem-schwarzwaldska-zavaranina/18035-recept.html
08. 09. 2013 14:26
Hodila jsem ty recepty nahoru do textu nad fotky ;-)
08. 09. 2013 14:19
Leni, moc mě láká ta čokoládová verze. Budu dělat ještě z hroznového vína marmeládu, odzrním ho v robotu a ještě zkusím tvoji mňamku švestkový džem s čokoládou, možná přidám i trochu rumu. Dej sem prosím recept, ať ho nemusím hledat na netu. Díky :-D.
08. 09. 2013 14:12
Holky tak jsem prubla s tou čokoládou, to je žúúúúúúúúžo ! Je to jemně hořké od čokošky a krásně to voní. Hned jsem ji šoupla do lednice, ať ji manžel brzy spotřebuje, když jsem ji otevřela.

Martino, jestli se mi dostane do rukou i jiné ovoce, taky zkusím s rumem, ježiš to musí být pošušňáníčko :-)))) A broskve se zázvorem, to je perfektní kombinace na zimu :-))
08. 09. 2013 14:11
velká šikula!!!!Dala bych si tu s čoko:)
08. 09. 2013 13:59
Josta je kříženec mezi angreštem a černým rybízem - nemá tu typickou černorybízovou "pachuť" a nemá trny jako angrešt a taky netrpí padlím, je to moc dobré čerstvé a zavařenina taky nemá chybu. A pro mne velmi důležité - roste to samo, potřebuje to jen prořezávat...
08. 09. 2013 13:50
Marmelády jsem dělala jen 2 skleničky (370 ml), jahodovou a meruňkovou, jinak jen džemy s většími kousky ovoce (rozšťouchané ovoce) : jahodový, meruňkový, broskvový, borskve+švestky+rum (vynikající), broskve+ zázvor+rum, bezinky+jablka.
Na netu jsem si přečetla vychytávku. Slupky z jablek a jádřince jsem dala vařit do kastrůlku, potom rozmixovala,projela přes cedník, přidala ke konci k džemu a perfektně mi zhoustl. Vůbec jsem gelfix nepoužila, hlavně, že jsem si je nakoupila :-D.
Doma dělané džemy, marmelády nemají s kupovanými moc společného. Kupované jsou navoněné esencemi, ovoce mají minimum a většinou jsou to rozvařená , navoněná jablka. Domácí voní nádherně (i chutná) po daném ovoci :-D. To si v zimě pochutnáme.
08. 09. 2013 13:34
Jošta - to slyším ( tedy čtu ) prvně v životě. Jdu vygooglit co to je. :-D
08. 09. 2013 13:04
A ještě jsem zapomněla - skvělá je z josty - ale joštu, rybíz, maliny, ostružiny, prostě pecičkové ovoce projedu cedníkem aby tam nebylo tolik peciček...a kdo by taky odštipoval joštu nebo angrešt, že.
08. 09. 2013 12:57
Mňam asi vám půjdu přepadnout spíže, třeste se a zamykejte ! :-D
08. 09. 2013 12:55
Taky používám gelfix 3:1. Dělám nejradši jednodruhové, miluju broskvovou, z arónie, meruňkovou, z rybízu (obzvlášť z černého), z ostružin...jinak míchaná je výborná rebarbora s jahodami (rebarboru rozmixovat, jahody na kousky). A Leni - ta marmoška je přeci jen ovoce a cukr, gelfixu je trošilinka, to nepočítám...
08. 09. 2013 12:37
já dělám taky jen jednodruhové džemy a taky to ovoce nechávám vcelku aby tam byly kusy ovoce a pužívám gelfix3:1
08. 09. 2013 12:37
Vypadá to krásně. My letos dělaly rybízovou, angreštovou, broskvovou a z mirabelek. A zdá se, že i přes naší velikou spotřebu máme zásoby na rok. A ještě se chystáme na švestková povidla.
08. 09. 2013 12:35
my děláme jen jednoduché jednodruhové marmošky ;-)
08. 09. 2013 12:31
Květo, mňam sbíhají se mi sliny, z hroznového vína to může být velice zajímavé ! Řízneš to něčím, třeba těmi ostružinami nebo jen jednoduše hrozno ? Nemám zahrádku, tchýně tam má jen třešně a tak zatím jedu jen v třešňové a ta s čoko prý jsou špendlíky, ale podle mně to nejsou špendlíky, těžko říct, je to tmavé jak višně... a Naďa říká, že špendlíky jsou mdlé a tohle není mdlé, jsou dost kyselé. Taky používám Gelfix 3:1, zkusila jsem želírovací cukr a to se mi nelíbí, celé je to zabublinkované, jen na pohled to nevypadá dobře. Želírovací cukr již nikdy.
08. 09. 2013 12:27
:-))) Teda, že by se mi to chtělo přepočítávat... Na palačinky bych si ji mohla dát, to je fakt. Ta čokoláda je hořká čokoláda na vaření a je to 100g na 1kg ovoce.
Napadají vás nějaké variace ?
08. 09. 2013 12:27
U nás se marmelády sní přes sezonu vždy. POužíváme ten Glefix 3:1, takže jsou i méně sladké než ty kupované. Ale co se týká druhů, tak u nás klasika - jahodová, meruňková, mirabelková, meruňková/broskvová/nektarinková, bezinková, občas děláme z hroznového vína, ostružin, asi nejvíc milujeme z červeného rybízu, tak je kyselá a je výborná třeba do perníku, dělávali jsme i angreštovou, ale angrešty nám pošly. No a občas míchanou ze zybtků. :-))
Ale my děláme džemy, ne marmelády - nemixujeme to, ale necháváme i s kousky ovoce, tak jsou lepší. :-)
08. 09. 2013 12:22
Leni, proč bys domácí marmošku nemohla? Spočítej si její hodnoty ze surovin a uvidíš, že vychází mnohem líp než kupovaná...když dám 300, max, 500 g cukru na kilo ovoce, tak to vychází 600-700 kJ na 100 g marmošky a takové množství si do jogurtu nebo na chleba rozhodně nedáš...i když ta s tou čokoškou, to tedy nevím...
08. 09. 2013 12:21
ty jsi šikulka!!!!!!!

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři