Datum registrace: 23. 11. 2010
HankaCh
Sebekoučink
Zahájení: 30.09.2024
Ukončení: 23.12.2024
Cíl: Zhubnout
30 %
0 kg
10 kg
Již zhubnuto: 3 kg
Zaplacený cyklus je přístupný do 25. 12. 2024
Získané body
Počítadlo pohybu
Můj pohyb | |
---|---|
Chůze: | 0 km |
Kolo: | 0 km |
Cvičení: | 0 h 0 min |
Všichni uživatelé | |
Chůze: | 136532.25 km |
Kolo: | 66634.70 km |
Cvičení: | 5678 h 47 min |
Přátelé
Stob skupiny
HankaCh
Fotogalerie: Zdravé chlebíky :-)
Hodnocení (15 hlasů):
Komentáře je možné psát až po přihlášení.
19. 04. 2017 23:58
martashi
Krása až se sliny sbíhají, já snad začnu péct kváskový.
24. 05. 2013 13:20
Díky za odkaz na rozsáhlý článek. Takže je to taky v té době přípravy a výroby správného chleba. Od okamžiku objednávky k přivezení k odběrateli ke dveřím prodejny. A ta se dá zkrátit vožením "umrtveného" chleba-nechleba, dobarveného a "zlepšeného". S živým výrobkem je víc práce. Ale jenom živé je živé !
24. 05. 2013 12:41
Možná tuším. Že by se kváskové výrobky nedaly "dopékat" ?. Protože změna je od té doby opravdu v tom, že se začalo hromadně dopékat. Hnus a marketinkový tah, ta vůně je větší tahák, než sebevětší plakát. Chtějí nás dostat " všemi smysly ".
24. 05. 2013 11:06
veselinek
:-))) možná jsem se tam potkali :-)))
nevím, proč, někde o tom byli články, že to byla poslední pekárna, která si kvásek vedla a skončila s tím
na netu bylo o chlebu jednu dobu dost článků i o tom, jak i malé pekárny pečou ze směsí, které jsou jim hromadně dodávany ... i třeba takové věci, jak ty prodejny s rozečeným pečivem schváleně mají větráky z těch pícek před vchod, aby navnadili kupují ke koupi toho jejich "voňavého" "čerstvého" pečiva ....
http://life.ihned.cz/c1-52896800-konec-ceskeho-chleba-enzymy-ecka-a-rychla-zkaza-co-nevite-o-chlebu-ktery-si-kupujete
:-))) možná jsem se tam potkali :-)))
nevím, proč, někde o tom byli články, že to byla poslední pekárna, která si kvásek vedla a skončila s tím
na netu bylo o chlebu jednu dobu dost článků i o tom, jak i malé pekárny pečou ze směsí, které jsou jim hromadně dodávany ... i třeba takové věci, jak ty prodejny s rozečeným pečivem schváleně mají větráky z těch pícek před vchod, aby navnadili kupují ke koupi toho jejich "voňavého" "čerstvého" pečiva ....
http://life.ihned.cz/c1-52896800-konec-ceskeho-chleba-enzymy-ecka-a-rychla-zkaza-co-nevite-o-chlebu-ktery-si-kupujete
23. 05. 2013 20:55
No taks to trefila, byla to Michelská ! A bylo to asi v roce 1990. Takže promiň, máš pravdu. Proč to ale opustili ?
22. 05. 2013 22:10
taky peču celokváskové chlebíky,už chleba nekupujeme,opravdu chutnají skvěle.
22. 05. 2013 20:50
já jsem jednou zkoušela i s ořechama a kakaem na sladko s otrubama a vlákninou inulinem a byl taky skvělej:)...ale takhle hezky teda nevypadal
22. 05. 2013 20:39
Kvásek se dá i koupit - např. v Hradci Králové v prodejně Hradecké pekárny. Stojí pár korun a dá se v pohodě přikrmovat a v lednici udržovat.
22. 05. 2013 20:19
tady v coopu teda kváskový prodávají - je "čerstvý", označený jako kváskový, stojí asi o polovinu víc a bývá první pryč. Na výběr tam mají chleby asi od 5-6 místních výrobců, jediný kváskový. Tak nevím. Ale stejně je ten domácí lepší.
22. 05. 2013 20:11
to je zajímavý - taky na kvásek kouknu a až bude víc času, ráda bych zkusila :-)
22. 05. 2013 20:10
veselinek
ale japak je to dlouho :-))) poslední kváskový chleba prý pekla ještě před časem michlelská (taky jsem tam byla před xx lety na brigádě .-) sami si vedli kvásek, ale už to prý zrušili ... tak nevím ...
ale japak je to dlouho :-))) poslední kváskový chleba prý pekla ještě před časem michlelská (taky jsem tam byla před xx lety na brigádě .-) sami si vedli kvásek, ale už to prý zrušili ... tak nevím ...
22. 05. 2013 19:03
Celokváskový chléb - to je velmi zajímavé, Podívám se na výrobu kvásku a možná se i o něj pokusím.
22. 05. 2013 18:52
Chodil jsem do velkopekárny na brigády a tam teda měli na kvásek karusel, rozdělený na 24 výsečí a tam kvásek zrál. Založili ho při postavení pekárny.
22. 05. 2013 17:26
Všechny vypadají báječně a věřím, že nezbývají...jen se po nich zapráší:)))
22. 05. 2013 16:37
rechovot
s ořechy nemám ani moc ochunené raději nepeču, tuhle jsem udělala cibulový a syn si na to v klidu namazal nutelu :-) takže u náš jednoduché a universální:-)
s ořechy nemám ani moc ochunené raději nepeču, tuhle jsem udělala cibulový a syn si na to v klidu namazal nutelu :-) takže u náš jednoduché a universální:-)
22. 05. 2013 16:36
tuším u maskrtnice byla kvásková mapa, že? kde si zájemci můžou v kterém městě najít svou lžíci kvásku:-)
22. 05. 2013 16:35
ahoj, já taky miluju domácí chleba, peču 3-4x týdně, různé druhy, mám na něm ráda jak voní i chutná, prostě všechno:-D. nemáš prosímtě nějaký osvědčený recept s ořechy?
22. 05. 2013 16:27
Až na to bude čas .... zkusím to. Jenže to by den musel mít aspoň 50h ... chjo....
22. 05. 2013 15:53
veselinek
kváskový chleba si musíš upéct leda tak sám :-)) pekařským gigantům se to nerentuje :-/
kváskový chleba si musíš upéct leda tak sám :-)) pekařským gigantům se to nerentuje :-/
22. 05. 2013 15:51
Veselínku, Ty jsi zaspal, kváskový chleba v běžném obchodě už dávno nenajdeš!!!
22. 05. 2013 15:48
Co maj všichni s tím kváskem ? Takhle se peče chléb přece odjakživa. To není žádná novinka.
22. 05. 2013 15:47
Jsem dostala chuť na čerstvý domácí chlebík. Vypadá to všechno prudce jedle :-) Mňam..........
22. 05. 2013 15:46
radhaj
asi nejvíc o kvásku, kváskovém pečení a i o dalších webech s touto tematikou se dozvíš tady http://diskuse.dama.cz/d.php?d=13272
pak pecempecen.cz ...
http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/chleby_-slane-zaviny/
tenhle jsem taky dělala, ale nestihla nafotit, byl skvělý
http://www.maskrtnica.cz/seversky-samozitny-chleb/#more-357
asi nejvíc o kvásku, kváskovém pečení a i o dalších webech s touto tematikou se dozvíš tady http://diskuse.dama.cz/d.php?d=13272
pak pecempecen.cz ...
http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/chleby_-slane-zaviny/
tenhle jsem taky dělala, ale nestihla nafotit, byl skvělý
http://www.maskrtnica.cz/seversky-samozitny-chleb/#more-357
22. 05. 2013 15:42
bonka
je chutnější a trvanlivější, mě u domácího pečiva vadila ta pachuť po droždí, hlavně druhý den, kváskové pečivo to nemá, já si kváska dělala podle kváskovací diskuse na dama.cz, zakladatelka té diskuse, fakt každého odobně vede tím začátkem, kdy skoro každý má chuť to vyhodit a vykašlat se na to :-) hodně receptů má i iva na pekarnomanii nebo mrkni na pecempecen.cz tam se dá kvásek od někoho vzít už dospělý :-)
je chutnější a trvanlivější, mě u domácího pečiva vadila ta pachuť po droždí, hlavně druhý den, kváskové pečivo to nemá, já si kváska dělala podle kváskovací diskuse na dama.cz, zakladatelka té diskuse, fakt každého odobně vede tím začátkem, kdy skoro každý má chuť to vyhodit a vykašlat se na to :-) hodně receptů má i iva na pekarnomanii nebo mrkni na pecempecen.cz tam se dá kvásek od někoho vzít už dospělý :-)
22. 05. 2013 15:37
To smekám,jsi šikovná,o kvásku také uvažuji a zkusím,prý je chléb mnohem chutnější :))
22. 05. 2013 15:30
bonka
Peču, v lednu jsem se nechala zlákat na založení kvásku a od té doby nedám na kváskové pečivo dopustit, a kváska si stále hýčkám a krmím :-)
Peču, v lednu jsem se nechala zlákat na založení kvásku a od té doby nedám na kváskové pečivo dopustit, a kváska si stále hýčkám a krmím :-)
HankaCh
Aktuality
Kvíz o ceny
Ankety
Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?