Datum registrace: 03. 04. 2011
Masa55
Sebekoučink
Váš cyklus již skončil. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.
Získané body
Počítadlo pohybu
Můj pohyb | |
---|---|
Chůze: | 4253.90 km |
Kolo: | 0 km |
Cvičení: | 1 h 45 min |
Všichni uživatelé | |
Chůze: | 136852.81 km |
Kolo: | 66657.70 km |
Cvičení: | 5696 h 37 min |
Stob skupiny
Masa55
Fotogalerie:
Hodnocení (3 hlasů):
Komentáře je možné psát až po přihlášení.
11. 05. 2020 19:07
zdenalan
Je moc pěkně vykynutý, povedl se.
11. 05. 2020 10:20
Vypadá nádherně! :-) ... Taky peču, doma už jiný chleba nejime, to čekání za to stojí.
11. 05. 2020 09:53
Mášo, taky peču, mám to určitě časově méně náročné. V pátek si kolem oběda dám rozmnožit kvásek při pokojové teplotě, večer dokrmím a odeberu do skleničky na příště. Většinou nad ránem když jdu na WC dám už zbytek mouky ( pšeničné, jinak na ten kvásek jen žitnou), zrníčka sůl....- vše mám v misce nachystané z večera + vodu - taky nachystaná večer, nahrubo promíchám a nechám kynout.... Ráno vstanu, prohnětu-ručně + přidám mouku pokud to mám řídké. Nechám kynout na vále, znovu po 1/2 hodině prohnětu ( nebo i dýl) , natvaruji do ošatky, nechám vykynout a peču. Když nechávám rozkvas tak dlouho jako ty, tak se rodině zdá chléb kyselý, mě osobně to neva, ale nepeču jen pro sebe, takže můj postup je asi s přípravou kvásku a stydnutí chleba asi na 24h. :-). Zkus a uvidíš. Asi bude hodně záležet jak silný máš kvásek ( ten můj je úplný borec :-)).
11. 05. 2020 08:04
Tak první pokus upéct kváskový žitný chleba v troubě se moc povedl. V pekárně jsem si nechala zamíchat a částečně i nakynout těsto. Asi tak za půl hodiny jsem ho vyndala , přeložila a nechala kynout v ošatce. Následně jsem ho upekla ve v hrnci. Je to tedy dost zdlouhavé, v sobotu večer připravit rozkvas, v neděli zadělat, nechat dostatečně dlouho kynout , upéct a nechat uplně vychladnout.Dnes ho mám k snídani, ale výsledek stojí za to, je fakt skvělej.
Masa55
Aktuality
Kvíz o ceny
Ankety
Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?