Datum registrace: 23. 04. 2012
Terminatorka
Původní Sebekoučink
50% Držím!
-
↑
+
Získané body
Počítadlo pohybu
Můj pohyb | |
---|---|
Chůze: | 0 km |
Kolo: | 0 km |
Cvičení: | 0 h 0 min |
Všichni uživatelé | |
Chůze: | 136806.62 km |
Kolo: | 66657.70 km |
Cvičení: | 5694 h 51 min |
Terminatorka
Fotogalerie: Pomalý hrnec Popis: Tak i já jsem podlehla kouzlu pomalého vaření. Samozřejmě lze dělat starou dobrou českou klasiku jako polívka, guláš, ptáčci... ale já chtěla něco víc (nebo méně ? :) )... proto jsem začala vyhledávat recepty zejména v zahraničí v různých fitness časopisech a blozích a moje pomalé vaření dostává konečně ten správný směr....
- Poslední úprava: 05. 05. 2015
- Poslední komentář: 06. 05. 2015
Nahrávání..
..večer naložit hovězí se zeleninou do hrnce a ráno se vzbudit a mít luxusní vývar?! ... ano, to je pomalé vaření :)
Hodnocení (11 hlasů):
Komentáře je možné psát až po přihlášení.
06. 05. 2015 21:04
Vypadá to moc dobře.
06. 05. 2015 13:47
dneska se chystám macpat hrnec hovězím masíčkem a budu ho dusit přes noc... tak doufám, že tam ráno ještě nějaké masko najdu :-))
06. 05. 2015 11:07
Díky za recepty :-) ... až hrnec koupím (už jsem téměř rozhodnutá, že jo), budou se hodit :-)
20. 03. 2015 07:33
Taky nad tím uvažuji, asi ho doplním do seznamu plánovaných výhledových nákupů
20. 03. 2015 07:25
Jé děkuju za inspiraci :-D Taky mám pomaláč - nově - zítra v něm budu vařit prvně ....uvidíme jaké to bude :-D
20. 03. 2015 07:08
Diet Chicken aneb kuře s fazolemi a salsou
1 konzerva černých fazolí (cca 450 g, fazole mohou být i červené nebo jaké máte rádi)
1 sklenička salsy (cca 350 g, ostrost dle Vaší chuti, já používám Mild)
2 kuřecí prsa
Slijeme vodu z fazolí (případně propláchneme), vložíme do hrnce, přidáme salsu a promícháme. Na směs položíme kuřecí prsa. Nic dalšího nepřidáváme, není nutné ani solit.
Pomalíme na Low, a to 2 hodiny.
Z celé dávky vyjdou 4 porce, servírujeme prsa nakrájená na plátky, k tomu fazolovou směs a 1/4 avokáda na každou porci.
Pokud je potřeba příloha, hodí se tortilly nebo bagetky.
1 konzerva černých fazolí (cca 450 g, fazole mohou být i červené nebo jaké máte rádi)
1 sklenička salsy (cca 350 g, ostrost dle Vaší chuti, já používám Mild)
2 kuřecí prsa
Slijeme vodu z fazolí (případně propláchneme), vložíme do hrnce, přidáme salsu a promícháme. Na směs položíme kuřecí prsa. Nic dalšího nepřidáváme, není nutné ani solit.
Pomalíme na Low, a to 2 hodiny.
Z celé dávky vyjdou 4 porce, servírujeme prsa nakrájená na plátky, k tomu fazolovou směs a 1/4 avokáda na každou porci.
Pokud je potřeba příloha, hodí se tortilly nebo bagetky.
16. 03. 2015 18:52
Dekuji za recept, ukládám a urcite si az budou moje zuby trochu v porádku, uvarím:-)))
16. 03. 2015 07:37
KALUA PORK aneb vepřové po havajsku
Ingredience:
2,3 kg vepřové plece bez kosti
1,5 lžíce mořské soli (nejlépe Havajské mořské soli - exotická sůl ze sopečného ostrova Molokai, je obohacena o aktivní uhlí), lze nahradit obyčejnou mořskou solí
5 oloupaných stroužků česneku (nemusí být)
3 plátky slaniny (nemusí být)
Postup:
Do pomalého hrnce dejte na dno 3 plátky slaniny (pokud ji máte rádi :)). Plecko prošpikujte česnekem (pokud máte rádi :)), osolte, vložte do hrnce. Nepřidávejte žádnou tekutinu, sůl ji z masa hezky vytáhne. Pomalíme na low 16 hodin (není to chyba, opravdu 16).
Hotové maso vyndejte na prkénko, výsledná úprava - rozcupujte maso vidličkou na jednotlivá vlákna.
Ingredience:
2,3 kg vepřové plece bez kosti
1,5 lžíce mořské soli (nejlépe Havajské mořské soli - exotická sůl ze sopečného ostrova Molokai, je obohacena o aktivní uhlí), lze nahradit obyčejnou mořskou solí
5 oloupaných stroužků česneku (nemusí být)
3 plátky slaniny (nemusí být)
Postup:
Do pomalého hrnce dejte na dno 3 plátky slaniny (pokud ji máte rádi :)). Plecko prošpikujte česnekem (pokud máte rádi :)), osolte, vložte do hrnce. Nepřidávejte žádnou tekutinu, sůl ji z masa hezky vytáhne. Pomalíme na low 16 hodin (není to chyba, opravdu 16).
Hotové maso vyndejte na prkénko, výsledná úprava - rozcupujte maso vidličkou na jednotlivá vlákna.
14. 03. 2015 12:12
Myslím,že zelenina je z pomaláče chutnější,protože se dělá při nižší teplotě než v páře - jen chce u vaření přemýšlet a plánovat.....Já jsem určitě pro - mám ho od prosince a nevím,jak jsem bez něj mohla žít :-)
14. 03. 2015 11:48
Pořád se ještě rozhoduji, jestli si pomaláč pořídit nebo ne ... tak díky za inspiraci! ... a doufám, že přibudou další fotografie :-)
13. 03. 2015 18:43
já jsem na tom jako Renča... pomaláč mám na pomalo a na páru mám mikrovknku... ale pomalená zelenina se mi zdá chutnější :-))
13. 03. 2015 18:24
tak ja take rada varim v pare, mam na to specialni nadobi do mikrovlnky, takze nemam potrebu kupovat parni hrnec... ale pomalak je principialne take varenim v pare! Para vznika z jidla, srazi se na poklici a z hrnce neunika.... rozdil je v case - naparovaci hrnec vari v radech minut, pomalac v radech hodin...
Terminatorka
Aktuality
Kvíz o ceny
Ankety
Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?