Datum registrace: 01. 02. 2014
kuhnj
Původní Sebekoučink
30 %
0 kg
5 kg
Již zhubnuto: 1.5 kg
Získané body
Počítadlo pohybu
Můj pohyb | |
---|---|
Chůze: | 0 km |
Kolo: | 0 km |
Cvičení: | 0 h 0 min |
Všichni uživatelé | |
Chůze: | 136794.90 km |
Kolo: | 66657.70 km |
Cvičení: | 5694 h 36 min |
Přátelé
Stob skupiny
kuhnj
Fotogalerie: Až se zima zeptá.... Popis: Včera jsem byla pilná:-))).
Hodnocení (6 hlasů):
Komentáře je možné psát až po přihlášení.
27. 09. 2014 10:12
ze švestek jsou výborná povidla, ktera se pečou v troubě.
01. 08. 2014 14:07
Pro Soňu a ostatní co mají přebytek švestek (u nás je jich stále nedostatek) já je napůlím, napěchuji do sklenic, zasteriluji 20 min při 80°C a v zimě používám na koláč (koláč na plech se žmolenkou nebo mákem).
01. 08. 2014 11:57
Teda Jani, ty jsi fakt pilná a sikovná. My máme taky na zahrade svestku, tak uz premýslím co se vsema svestkama udelám:-))
01. 08. 2014 09:15
jéé, jsi šikula, to já zavařuju akorát papriky s rajčaty, na ostatní jsem lenoch:-))
01. 08. 2014 09:09
Ze švestek, jablek, ale i z různých směsí ovoce s cibulí je moc dobré čatní - chutney, je sladkokyselé a dobré k masu nebo sýrům. Receptů je na netu dost. Já dnes jdu zpracovat zbytek letních jablek se zázvorem a hrozinkama :) , je to dobré i do toustů...
01. 08. 2014 07:52
jsme na tom podobně :)
švestky dělala jsem z nich i pečený čaj -receptů je na netu plno a sušila - u nás nejoblíbenější zpracování jíme samotné nebo zapékat do jahelníků apod
švestky dělala jsem z nich i pečený čaj -receptů je na netu plno a sušila - u nás nejoblíbenější zpracování jíme samotné nebo zapékat do jahelníků apod
31. 07. 2014 21:11
Teda, to vypadá luxusně. No mamka dělá taky vypeckovat a nacpat do sklenice a zavařit, ale přidává ještě jablka. Obojí pustí šťávu. Je diabetička, takže taky nic nepřidává.
31. 07. 2014 20:54
U nás pro děti marmeládky,kompoty,teď zvládám nadúrodu blum. Mám stejnou zkušenost s nacpáním ovoce do sklenic a sterilizuju ve vlastní šťávě - do buchet výborné!
31. 07. 2014 20:50
sona1959: Tak to je těžký s těma švestkama. Manžel je loni nakládal do alkoholu.Vypeckoval, nacpal hodně na těsno do sklenice a zalil dobrou vodkou. Bylo to moc dobrý. Ale to zpracuješ jen zlomek úrody. Já je i suším v sušičce,něco zamrazím.Jo a vzpomněla jsem si na recept manželovy maminky. Vypeckovat,nacpat do sklenic a sterilovat(nepřidávat žádný cukr ani vodu!)Používám do buchet a koláčů, pokud nejsou kyselé, tak je i mlsám. Má to výhodu, že v tom není přidaný cukr.
31. 07. 2014 20:44
No tak dělala jsem to jako pejsek a kočička dort. Jsou tam okurky, cibulky,mladé mrkvičky, fazolky-to je z mé zahrádky. Přikoupila jsem do toho květák, žampiony a červenou papriku.Snad jsem na nic nezapomněla.
31. 07. 2014 20:38
Hezká práce.... Já letos dělala spoustu marmelád. A rybízovou šťávu pro mladé. Teď máme švestky a mám vymyslet co z nich. Muž nechce kompot ani slivovici ani povidla. Tak nevím.....
31. 07. 2014 20:35
Šikulka... jsem ráda, že neblázním se zavařováním sama :-))
Co tam máš dobrého??? :-)
Co tam máš dobrého??? :-)
kuhnj
Aktuality
Kvíz o ceny
Ankety
Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?