TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 27. 05. 2015

Jak si nahrát profilovou fotku?

sifaka

Získané body

Tento měsíc: 422
Celkem: 23013
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 136806.62 km
Kolo: 66657.70 km
Cvičení: 5694 h 51 min

Přátelé

?

Jak požádat o přátelství

sifaka

Fotogalerie: Východní středomoří 2016 Popis: V galerce je slíbený dokument z mojí dovolenkové cesty výletní lodí.Kdo má čas a chuť, můžete nakouknout.Fotek bylo mraky,vybrala jsem vybrala jsem takové, které se hodí právě sem k nám na STOB.Není v ní hodně obrázků památek a přírody.Spíš pastičky.Abych ukázala nastražená lákadla.Některým se dalo odolat, některým ne.Ovšem výsledek byl pro mně nečekaně příznivý.Hlavně díky novým návykům, které asi mají veliký význam.

  • Poslední úprava: 31. 10. 2016
  • Poslední komentář: 03. 11. 2016
Nahrávání..
Přivítání v bufetové restauraci na palubě lodi MSC Sinfonia.Začíná poznávací plavba.
Benátky-pomalu vyplouváme kolem historického centra.Nádherná podívaná.
Výhled je na obě strany Grand canalu.
Servírované večeře-4-5 chodů.Naštěstí jsme se mohli kochat miniaturními porcemi, na večer akorát.
Split-první zastávka, několik hodin průzkumu města.To je výhled na přístav z vršku Marjan, kam jsme v rámci tréninku vyšlápli.
Obchody v prostorách Diokleciánova paláce.Osvěžující chládek starobylých zdí a nevšední podívaná v obchodní galerii.
Splitská promenáda v pozadí Marjan.
Přístavy jsou rozlehlé, někdy je třeba popojít kus pěšky.Naše loď uprostřed.
Sýrové a sladké delikatesy u další večeře.Zasloužíme si.
Druhý den bez zastávky, oběd v bufetové restauraci.Zeleninu miluju, jen velikost porcí docela drhne.Snažím se aspoň hlídat malé přílohy.Vyzkoušela jsem neznámá jídla např.artyčok, plněný fenykl a zelené fazolky-ty můžu furt.
Dnes na večeři čtyři chody.Vždy výběr ze dvou jídel.Miluju mořské příšery a kde je lépe uvaří než tam kde ony žijí.Tak chutě do nich!
Doma si rizoto s šampaňským určitě neuvařím-vyzkouším tedy dnes.
Nejrůznější masa vypadá to na cca 150g, jehněčí, rostbífy, drůbež, ryby.A podle zásad STOBU-vždy maličký kousek přílohy a taky zelenina.
Anglicky moc nevládnu ale dle jídelního lístku:dezert bez přidaného cukru.Opravdu ne moc sladký ale o to více fotogenický.
Santorini-vplouváme při východu slunce do kaldery.Loď měří cca 300 metrů.Procházky po palubě na čistém vzduchu jsem provozovala několikrát denně.Prostě mně se ta modř neomrzí.
Každé ráno poctivě navštěvuju fitness.Musím brzy, neb před výletem je třeba se nasnídat, udělat i nějaké fotky z připlutí.Posilovna je jediné místo na lodi, kam se dá dostat na příď, pokud nejste lodní důstojník nebo obyvatel jedné z nejdražších kajut.
Čeká nás výšlap do schodů.Oslíky ušetřím a lanovku taky nevyužiju.Těším se totiž co asi bude k večeři.Máte pravdu, snídaně nemá mnoho společného s 60 g pečiva,50 g žervé a 50 g šunky.Možná jen ta voda s citronem by prošla.Ale lidičky-těch 1000 schodů
Zkoumání ostrova v uličkách, do kopečka, z kopečka a nejlepší fotky.Na Santorini se povedou všechny.
Co dokáže příroda a my lidi si myslíme-že ji doběhnem...Uprostřed ostrova se znova zvedá zem-Nea Kameni a za nějakých iks let znovu vyplní celou kalderu, jako tomu bylo před 3500 lety.
Vážně je to tolik schodů, cestou se kocháte a popíjíte vodu.Semtam vás převálcuje stádo oslíků převážejících turisty, kterým není podstatné, že se osli celé dny pečou zaživa na slunci, které se opírá do příkrého srázu.
Jedna z větších lodí konkurence.Na vrcholku hlavní město Théra, na konci ostrova vlevo známá malebná vesnička Oia.
Dnes mimořádně dvojitá dávka zážitků-noční návštěva na dalším řeckém ostrově.Musíme se posilnit.
Teplá šunka nasladko.Doma bych neměla odvahu.
Pidi bobeček šlehačky-to by šlo, ne?
Mykonos kykládský ostrov údajně navštěvovaný celebritami.Pro nás od lodi 1/2 hodiny ostré chůze až na hojně osvětlené centrum města.Návrat hodně pozdě v noci.
Ráno v 7:00 už opět ke strojům!Objevila jsem nějaký nový, neznámý.Simuluje jízdu na bruslích.A já si říkala, že je ten stepper nějaký rozbitý:-)) Pak už jsem z něho nechtěla slézt.
Snídaně po cvičení.Vím, velikost porcí a světlé pečivo....Jenže jsem měla hlad jako vlk!
Dnes opět bez zastávky den na moři.Věnujeme se relaxaci případně sportu.Akorát že trochu fouká.
Kalamáry v těstíčku...jo,není to úplně to pravé ale koukejte, jsou na ubrousku.
Tohle snad nepohorší, že ne?Italské barvy na italské večeři.
Rizoto s mušlemi je taky prudce jedlé.
Ovšem toto je něco, mix příšer a tuňák.
Oběd není zlý,že?Zeleninu a vůbec všechno oni tam umí uvařit.
Dubrovník-výhled na Staré město.Pohoří už je Černá Hora a taky Bosna.V moři ostrůvek Lokrum.Tentokrát jsem musela lanovkou.I když na infocentru mně museli hodně držet abych nevyrazila pěcha.Prý bych si rozbila frňák:-)
Jedna z bran Starého města.Jeden se až diví, co lidé dokázali, když ještě nebyl vynalezen internet.V některých místech mají údajně zdi šířku i 5! metrů.
Dnes mimořádně večeře v bufetu, brokolice, cuketa, čekanka.Moc dobrý.Jako doplněk k fitku jsem si dala pěšky cestu ze Starého města zpět do nového přístavu cca 3 km.Protože jsem věděla...
...že večer jdeme na kapitánský večírek.No přece neodmítneme pozvání.To by nás tak kapitán mohl vyklopit někde do vody! :-))
Ancona-vcelku nenápadné italské město, známý přístav.Hodně nachozeno-mají krásné památky.Běhání s mapou a taky považte, měla jsem i krabičku.
Dnes mi vyhládlo nějak dříve.Jdu do bufetu.Růžičková kapusta je taky moje kamarádka a kuřecí řízečky se povedly.Strouhanku jsem neloupala.
Každý den probíhá na palubě u bazénu nejrůznější program, mimo jiné i cvičení.Já jsem nevyužila.Příště musím napravit.
Celý týden jsem zkoumala nabídku na jídelním lístku a říkala jsem si, že to asi bude dost hrozný....na poslední večeři jsem se kousla a dala si to celé od shora až dolů.Vy kdo se vyznáte v hodnotách líp než já-co na to říkáte?
Dala jsem si to meníčko hlavně kvůli vám kamarádům tady....
..oni tam nabízejí nejen různé diety ale asi i jídla...
...i pro nás, kteří se z nějakého důvodu hlídáme...
...i když s tortilou jsem měla co dělat a v tom kelímku bylo něco příšerně pálivého!..
...a dezert-melouny, co vám budu povídat, tam byly všechny výborné, takže ne 100 g určitě ne.
Celou tu kamarádskou večeři jsem pohřbila pod šlehačkou v nejlepší kavárně, kterou jsme navštěvovali.To bylo na rozloučenou.
Benátky-zde už vcházíme do centra starých uliček.Zavazadla jsou v úschovně, takže jen trávíme čas do příjezdu busu.
Lákavé osvěžení cestou.
Lahůdkářství po italsku.
Náměstí Sv.Marca-tohle jsme si prohlédli před týdnem, když jsme tudy kolem vyplouvali.Nečekala jsem, že na mně Benátky udělají takový dojem.Snad se ještě někdy vrátím.
Doma mně čekal Kokeš a prázdná lednice.Toto je první nákup po deseti dnech za české koruny.A vůbec mně netrápí.Dokonce se těším.
Hodnocení (8 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

03. 11. 2016 21:56
To musela být super dovolená! Fotky jsou moc povedené a jídlo bych si teda taky dala:-)
01. 11. 2016 19:55
Děkuji vám za pochvaly...To určitě potěší:-).........pokud vám obrázky zpříjemnily pošmourno za oknem-splnily jeden ze svých účelů.Galerka je myšlena jako informační a dokumentární pro toho, kdo by to chtěl třeba vyzkoušet a neví co ho čeká, nebo pro toho, kdo ví, že by tenhle typ dovolené nikdy nepodnikl ale přitom ho to zajímá.A třetí důvod, tzn.jak hodnotím dovču a její vliv na moje další setrvání na STOBu rozepíšu v resumé za říjen.
01. 11. 2016 19:05
Nádhera!!! K tomu není co dodat!!! A jídla vypadají skvěle, závidím, že jsi ochutnala :-)))
01. 11. 2016 12:33
Paráda, musela sis to nádherně užít. Díky krásným fotkám jsem si to užila na dálku s tebou. Díky. :-)
01. 11. 2016 12:09
Jedním slovem. Krása!!!
01. 11. 2016 11:05
Nádhera....
01. 11. 2016 10:34
Určitě to byla krásná dovolená :-) ... a všechna jídla vypadají úžasně :-)

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři