TOPlist
Sledujte nás:

Datum registrace: 19. 01. 2023

Jak si nahrát profilovou fotku?

starejchemik

Sebekoučink

Váš cyklus již skončil. Pro pokračování v Sebekoučinku si založte nový cyklus.

Získané body

Tento měsíc: 0
Celkem: 714
Zobrazit více

 

?

Jak sbírat body

Počítadlo pohybu

Můj pohyb
Chůze: 0 km
Kolo: 0 km
Cvičení: 0 h 0 min
 
Všichni uživatelé
Chůze: 137152.48 km
Kolo: 66668.00 km
Cvičení: 5713 h 5 min

Přátelé

Stob skupiny

 

?

Jak se připojit ke skupině

starejchemik

Fotogalerie: To jsem na sebe zase pysnej:-D

  • Poslední úprava: 12. 02. 2023
  • Poslední komentář: 14. 02. 2023
Nahrávání..
Hodnocení (6 hlasů):

Komentáře je možné psát až po přihlášení.

14. 02. 2023 23:20
Zdenalan- že bych si k tomu chlebu pořídil i chalupu? To se musí promyslet, nemovitostí je hodně a půjdou s cenou dolů.
14. 02. 2023 21:13
Vůbec se nedivím že chutnal jen ze solí, jako děti jsme to také milovali. Chleba peču hlavně když jsem na chalupě a nechce se mi do města
14. 02. 2023 10:24
Ajanka- roztopim pec, ale pozor, znám pohádku o Jeníčkovi a Mařence. Jak mi nějaká sednete na lopatu, tak ji mám druhej den s knedlíkem a zelím
14. 02. 2023 04:55
Takže jestli klapnou ty šlápoty a ty se rozhodneš nás poznat osobně, tak v noci roztopíš pec a uvítáš nás vlastnoručně upečeným čerstvým chlebem z pece :-).
Ty to ještě neznáš, ale šlápoty bez dobrého papání se neobejdou :-))).
13. 02. 2023 21:04
Ještě jsem to nahrubo přepočítal, a bochník mě přijde na cca 15-20 korun i s cenou za energie. Aa koketuju s myšlenkou si upéct pěkně v kamnech na dřevo. Normálně v nich topím a zavařuju. Chleba z pece, to zní jako z pohádky. Děkuji Vám za inspiraci a podporu.
13. 02. 2023 19:30
Nádherný chlebík, ten se povedl!!! Už jsem dlouho nepekla, ale měla jsem svůj kvásek. Chlapi ho nechtěli a já ho pak jedla týden:-) Teď mám občas kváskový od dcery. Musím si zase upéct chleba doma :-)
13. 02. 2023 19:04
Moc pěkně ten chleba vypadá. Já občas peču dalamánky a rohlíky , chleba jen někdy, ale asi to zase zkusím.
13. 02. 2023 17:18
Koukám jak blázen ( takže pořád stejně) že jste zasloužilé pekařky. Mám radost, zase se něco víc přiučím. Díky, dámy díky.
13. 02. 2023 16:01
Povedený chlebík :-) Jsi šikovnej. Já peču chleba z kvásku, mně to nepřijde pracný, jen těsto dlouho kyne, ale zase nepotřebuješ kvasnice :-)
13. 02. 2023 15:28
Hele chleba ze slámku je úplně na pohodu a fokonce bych řekla že s ním je méně práce :-). Já jsem z bývalé práce chromá na ruce, tak vím o čem to je....
Dříve jsem pekla i z kvásku, ale ten je co se týká pracností a to je ale třeba i jen na vás asi nejhorší a potom ještě od rodiny slyšíš, že je kyselý.... Takže po dlouhé době jsem před více než rokem zacala péct tento co mám v receptu.... Nic neměním jen občas zrníčka....
13. 02. 2023 14:56
Paráda. Jsi dobrej.
13. 02. 2023 11:48
Děkuju všem za názory a rady. Jsem z toho vyprdlej, že t dělám podruhý. Chleba dělám z kvasnic, zatím opravdu zkouším co si vlastně můžu dovolit. Těší mě, že to není zase tolik složitý. Chleba ze slánku mám v "závěsu" . Odzkouším jich několik a budu recepty točit. Jako kolenovrta mě těší, že dochník vyjde na pár korun i s pečením. Už to kupovat hotový nebudu. naučím se ještě rohlíky a kaiserky (těsto na ně) a seženu kravku na mlíko a jsem soběstačnej :oD
13. 02. 2023 11:23
Dobrý výsledek. Já peču v železném kastrolu, kdy ho nejdříve i s pokličkou nahřeju na 230⁰ a pak do něho teprve vložím těsto. Pokličku ani nemusím na posledních 10 minut sundávat a křupavá kůrka je. Někdy i prasklá. To je to nejlepší.
13. 02. 2023 07:38
Vypadá nádherně, ale tolik slunečnicových semíenk bych nedala. Ne že bych neměla slunečnice ráda, ale jsem na ní alergická ve větším množství. Ale chleba vypadá úžasně.
13. 02. 2023 05:08
Vypadá krásně! Se nedivím, že jsi ho musel schovat,, aby se hned nesnědl, není totiž jednoduché tomu odolat. :-).....Já jelikož peču každou neděli, tak už s tím problém nemám....
Vypečená spodní kůrka se ti moc nepovede, když pečeš v nádobě. To by jsi chleba musel vyklopit na vyhřátý plech 200 st a péct prvních 10-15 min. při této teplotě, potom stádnout a dopékat klasicky na 175....
Nebo, já jsem to trošku obešla tím, že chleba na konci pečení vyklopím a dopeču ....Jako není tam taková ta tmavá kůrka, jak by sis asi přál, ale vyzkoušej.
Jinak samozřejmě pečení ve skle nebo formě má tu výhodu že cheba má pravidelný tvar a víceméně máš stále stejný plátky a hlavně těsto můžeš nechat řidší, potom i výsledný chleba je i lepší....
A pekl jsi klasicky z kvasnic, nebo ses inspiroval u mě v blogu a zkušenosti jsi ze slánku?
12. 02. 2023 23:11
Slunečnicový chleba, pečený v simax skle a smaltované misce po babičce. Ochutnali jsme a povedl se, jenom kůrku nevím jak udělat krupavejsi. Děti si na holé plátky sypou sůl a zbufly bochník, druhý jsem před nimi a před sebou schoval.

Kvíz o ceny

Soutěž o produkty Meggle
Soutěž byla ukončena, gratulujeme výhercům. Výhru je nutné si vyzvednout na Dni Zdraví 22.10.2022 v Praze na Pankráci. Více info zde

Ankety

Jaké nové recepty byste chtěli na STOBklubu?

Naši partneři