TOPlist
Sledujte nás:

Kategorie potravin

Kachna s kůží průměr (syrová bez kostí)
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1220 kJ
Bílkoviny: 14 g SAFA: 10.9 g
Tuky: 26.5 g Cukry: 0 g
Sacharidy: 0 g Vláknina: 0 g
Sůl: 0.18 g

Maso je významným zdrojem biologicky hodnotných bílkovin. Obsah tuku závisí na konkrétním kusu a části zvířete, u kachny je však poměrně vysoký. Dále maso obsahuje některé vitaminy (zejména D a B12) a minerální látky (železo, fosfor, draslík). U tohoto druhu masa velmi záleží na úpravě a vybraném kusu masa, pokud konzumujete kachnu i s kůží, je obsah tuku velmi vysoký a takto připravenou kachnu do jídelníčku určitě nezařazujte.

Náhrada

Odstraňte kůži a viditelný tuk a vyberte si libový kousek (prsa), takto můžete kachnu občas zařadit do jídelníčku. Vhodnější jsou však libovější krůtí či kuřecí prsa.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Naši partneři