Kategorie potravin
Jedná se o výrobek z nakládaných sardelí, oleje, soli a přídatných látek. Ryby a rybí výrobky je obecně vhodné zařazovat do jídelníčku, jsou zdrojem hodnotných lehce stravitelných bílkovin, zdraví prospěšných tuků, minerálních látek a vitaminů. Mořské ryby jsou významným zdrojem jodu a omega 3 mastných kyselin, které působí příznivě na kardiovaskulární systém. V tomto výrobku je velké množství přidaného tuku, u méně kvalitních výrobků se bude pravděpodobně jednat o tuk s horším složením, vybírejte proto kvalitnější výrobky. Obsah bílkovin je v tomto produktu nižší. Energetická hodnota je poměrně vysoká, proto tento výrobek do jídelníčku raději nezařazujte.
Náhrada
Vhodnější jsou výrobky, které neobsahují přidaný tuk, například rybí výrobky ve vlastní šťávě nebo v octovém nálevu. Nejlepší volbou jsou však vhodně upravené čerstvé ryby.