Kategorie potravin
Jogurty jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je obsah dobře využitelného vápníku. Výhodou jogurtů je také přítomnost bakterií, které působí příznivě na střevní mikroflóru. Nízkotučný jogurt obsahuje jen velmi malé množství tuku, přičemž je zachována přítomnost většiny prospěšných látek (zejména vápníku). Tento jogurt je slazen nekalorickými sladidly a energetická hodnota je proto velmi nízká. Tento jogurt můžete zařazovat do jídelníčku i při redukční dietě.
Náhrada
Vhodnější je bílý jogurt, který neobsahuje žádné přídatné látky, pokud však máte chuť na sladké, je tento jogurt vhodnou variantou.