Kategorie potravin
Jogurty jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je obsah dobře využitelného vápníku. Výhodou jogurtů je také přítomnost bakterií, které působí příznivě na střevní mikroflóru. Jedná se o jogurt z nehomogenizovaného mléka zrající přímo ve sklenici, proto se téměř veškerý tuk ukládá na povrchu a zbylý jogurt je nízkotučný. I při zamíchání tukové vrstvy je celkový obsah tuku poměrně nízký. Obsah cukru je oproti většině ostatních ochucených jogurtů nižší. Tento jogurt můžete občas zařadit do jídelníčku, při redukční dietě však odstraňte horní tukovou vrstvu.
Náhrada
Raději vybírejte jogurty bez přidaného cukru, ideálně bílé nízkotučné nebo polotučné jogurty, do kterých si můžete přidat trochu ovoce.