TOPlist
Sledujte nás:

Kategorie potravin

Jihočeský tvaroh na pečení 1%
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 380 kJ
Bílkoviny: 17.5 g SAFA: 0.3 g
Tuky: 0.5 g Cukry: 3.7 g
Sacharidy: 3.7 g Vláknina: 0.2 g
Sůl: 0.1 g

Tvaroh je nezrající sýr získaný kyselým srážením. Tvarohy jsou zdrojem dobře stravitelných bílkovin a mléčného tuku. Mléčného cukru (laktózy) obsahují menší množství, část je díky mikroorganismům přeměněna na kyselinu mléčnou. Dále jsou mléčné výrobky zdrojem vitaminů a minerálních látek, nejcennější je vysoký obsah dobře využitelného vápníku. Nízkotučný tvaroh obsahuje jen velmi malé množství tuku, přičemž je zachována přítomnost většiny prospěšných látek (zejména vápníku), energetická hodnota je nízká a je vhodné tento tvaroh zařazovat do jídelníčku i při redukční dietě.

Náhrada

Nízkotučný tvaroh zařazujte do jídelníčku, můžete ho občas nahradit tvarohem polotučným, který má lepší senzorické vlastnosti a obsah tuku není zas tak vysoký.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Naši partneři