TOPlist
Sledujte nás:

Kategorie potravin

Pecorino Romano
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1660 kJ
Bílkoviny: 26 g SAFA: 24 g
Tuky: 33 g Cukry: 0 g
Sacharidy: 0 g Vláknina: 0 g
Sůl: 4.8 g

Sýry jsou zdrojem řady důležitých látek. Obsahují plnohodnotné bílkoviny a velmi cenný je vysoký obsah dobře využitelného vápníku, sýry obsahují i další minerální látky (zinek, hořčík, jod) a vitaminy (A, D, E, B). Nevýhodou některých sýrů je vysoký obsah tuku a soli. Pecorino je tvrdý sýr z ovčího mléka. Má vysoký obsah tuku a energetickou hodnotu, v malém množství na těstoviny ho můžete občas použít, větší množství však vhodné není.

Náhrada

Vhodnější jsou sýry s nižším obsahem tuku, např. 20% eidam nebo madeland fitness. Dejte však pozor, abyste nezkonzumovali o to větší množství sýra. Někdy je vhodnější použít do pokrmů menší množství tučnějšího sýra, který je chuťově výraznější.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Naši partneři