TOPlist
Sledujte nás:

Kategorie potravin

Chléb špaldový průměr
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1100 kJ
Bílkoviny: 9 g SAFA: 0.4 g
Tuky: 3 g Cukry: 2.6 g
Sacharidy: 49 g Vláknina: 8 g
Sůl: 1.3 g

Jedná se o žitno-pšeničný chléb obohacený o špaldovou mouku, vločky a šrot. Chléb je především zdrojem sacharidů a menšího množství neplnohodnotných bílkovin, obsah tuku je velmi nízký. Tento chléb má vysoký obsah vlákniny a vyšší obsah vitaminů a minerálních látek. Výhodou je také nižší glykemický index. V přiměřeném množství můžete tento chléb zařazovat do jídelníčku. Pečivo je vždy vhodné doplnit nějakým zdrojem bílkovin a zeleninou.

Náhrada

Tento chléb můžete zařazovat do jídelníčku, nahradit ho můžete jiným celozrnným pečivem.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Naši partneři