TOPlist
Sledujte nás:

Kategorie potravin

Rohlík sójový průměr
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1350 kJ
Bílkoviny: 11 g SAFA: 0.8 g
Tuky: 7 g Cukry: 1.1 g
Sacharidy: 51 g Vláknina: 4 g
Sůl: 1.4 g

Jedná se o vícezrnné pečivo z pšeničné mouky, sójové mouky, šrotu a vloček. Pečivo je především zdrojem sacharidů a menšího množství neplnohodnotných bílkovin, obsah tuku je trochu vyšší. Jedná se především o zdroj energie, konzumujte proto toto pečivo v přiměřeném množství. Pečivo je vždy vhodné doplnit nějakým zdrojem bílkovin a zeleninou.

Náhrada

Vhodnější je chléb nebo pečivo vyrobené z celozrnné mouky, ideálně žitné. Takové pečivo obsahuje více příznivých látek a má nižší glykemický index.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Naši partneři