Kategorie potravin
Jedná se o extrudované výrobky, jsou především zdrojem sacharidů a menšího množství neplnohodnotných bílkovin, obsah tuku je velmi nízký. Energetická hodnota na 100 g je poměrně vysoká, extrudované výrobky jsou však velmi lehké a jeden plátek má ve výsledku energetickou hodnotu nízkou. Vybírejte výrobky s vyšším obsahem vlákniny, které obsahují více příznivých látek a mají nižší glykemický index. Vhodnější jsou plátky grahamové a žitné, které obsahují celozrnnou mouku a otruby. Méně vhodné jsou kukuřičné, sýrové a pohankové plátky. Křehký chléb vždy doplňte nějakým zdrojem bílkovin a zeleninou.
Náhrada
Křehký chléb můžete nahradit knäckebrotem, který obsahuje většinou ještě vyšší množství vlákniny. Křehký chléb můžete nahradit také běžným celozrnným pečivem.