Kategorie potravin
Jedná se o pufované kukuřičné chlebíčky s polevou z hořké čokolády. Jsou především zdrojem sacharidů a menšího množství neplnohodnotných bílkovin, díky polevě mají i vysoký obsah cukru a tuku, jedná se především o kakaové máslo, které je poměrně bohaté na nasycené mastné kyseliny. Tento výrobek však jako téměř jediný obsahuje polevu z pravé čokolády, většina podobných výrobků obsahuje tukové polevy, které mají mnohem horší složení. Pokud budete chtít konzumovat chlebíčky s polevou, tento produkt je nejvhodnější. Přesto však jeho složení není ideální a do jídelníčku ho raději pravidelně nezařazujte.
Náhrada
Vhodnější jsou chlebíčky bez polevy, které obsahují výrazně méně tuku a cukru. Nevýhodou pufovaných výrobků je však vysoký glykemický index, konzumujte je proto vždy v kombinaci s bílkovinným zdrojem a zeleninou a vybírejte výrobky s co nejvyšším obsahem vlákniny. Lepší než pufované výrobky jsou např. knäckebroty nebo běžné celozrnné pečivo, které mají nižší glykemický index a obsahují většinou více vlákniny.