Kategorie potravin
Jedná se o extrudovaný plátek z kukuřice, amarantové mouky, rýže, hrachu, soli a cukru. Je především zdrojem sacharidů, obsah bílkovin je díky přítomnosti amarantové mouky a hrachu mírně vyšší než u jiných křehkých chlebů. Obsah tuku je velmi nízký. Energetická hodnota na 100 g je poměrně vysoká, extrudované výrobky jsou však velmi lehké a jeden plátek má ve výsledku energetickou hodnotu velmi nízkou. Tento výrobek má průměrný obsah vlákniny. Křehký chléb můžete v přiměřeném množství zařazovat do jídelníčku, nevýhodou extrudovaných výrobků je však vyšší glykemický index, křehký chléb proto vždy doplňte nějakým zdrojem bílkovin a zeleninou.
Náhrada
Vhodnější je knäckebrot, který obsahuje většinou vysoké množství vlákniny. Křehký chléb můžete nahradit také běžným celozrnným pečivem.