Kategorie potravin
Jedná se o extrudovaný výrobek z rýže, celozrnné pšeničné a žitné mouky, kukuřičných otrub a dalších přísad s polevou s příchutí jogurtu nebo čokolády. Je především zdrojem sacharidů a menšího množství neplnohodnotných bílkovin, díky polevě je v tomto výrobku vysoký obsah cukru a tuku, jedná se však narozdíl od většiny polev o tuk s vhodnějším složením, který obsahuje menší množství nasycených mastných kyselin. Energetická hodnota na 100 g je vysoká, extrudované výrobky jsou však velmi lehké a jeden plátek má ve výsledku energetickou hodnotu poměrně nízkou (240 kJ). Tento výrobek nemá zcela vhodné složení, je však vhodnější než většina podobných výrobků, můžete ho proto výjimečně zařadit do jídelníčku.
Náhrada
Vhodnější jsou výrobky bez polev, které obsahují méně cukru a tuku, pokud však máte chuť na sladké, můžete tento výrobek občas zařadit do jídelníčku.