Kategorie potravin
Jedná se o extrudovaný výrobek z pšenice, žita, rýže a dalších přísad v polevě z hořké čokolády. Je především zdrojem sacharidů a menšího množství neplnohodnotných bílkovin, díky polevě je v tomto výrobku vysoký obsah cukru a tuku, jedná se však narozdíl od většiny polev o čokoládu a ne nevhodnou tukovou polevu. Výhodou je také vysoký obsah vlákniny. Energetická hodnota na 100 g je vysoká, extrudované výrobky jsou však velmi lehké a jeden plátek má ve výsledku energetickou hodnotu poměrně nízkou. Tento výrobek nemá zcela vhodné složení, je však vhodnější než většina podobných výrobků, můžete ho proto výjimečně zařadit do jídelníčku.
Náhrada
Vhodnější jsou výrobky bez polev, které obsahují méně cukru a tuku, pokud však máte chuť na sladké, můžete tento výrobek občas zařadit do jídelníčku.