Kategorie potravin
Ovoce je tvořeno ze 70-90 % vodou. Jedná se o potraviny s vyšším obsahem sacharidů, obsah tuku a bílkovin je u většiny druhů ovoce zanedbatelný. Ovoce je významným zdrojem vlákniny, vitaminu C a některých dalších vitaminů a minerálních látek, příznivý je také obsah antioxidantů. Ovoce však obsahuje oproti zelenině více cukru a má tedy vyšší energetickou hodnotu, proto hlídejte zkonzumované množství a započítejte ho do denního energetického příjmu. Při redukci hmotnosti se doporučuje konzumace cca 150-200 g ovoce denně spíše v dopoledních hodinách. Při mražení nedochází k významným ztrátám živin a dalších prospěšných látek, mražené ovoce je proto vhodné v přiměřeném množství zařazovat do jídelníčku.
Náhrada
Pokud máte k dispozici ovoce čerstvé, dejte mu raději před mraženým přednost.