TOPlist
Sledujte nás:

Kategorie potravin

Banány sušené
H T S

Zpět

Nutriční hodnoty na 100 g/ml

Energie: 1360 kJ
Bílkoviny: 4 g SAFA: 0.3 g
Tuky: 1 g Cukry: 52.5 g
Sacharidy: 75 g Vláknina: 12 g
Sůl: 0.03 g

Sušené ovoce je zejména koncentrovaným zdrojem cukru. Výhodou sušeného ovoce je přítomnost vlákniny a některých minerálních látek. Velká část vitaminů je zničena při sušení. Energetická hodnota sušeného ovoce je velmi vysoká, proto není vhodné ho konzumovat ve větším množství.

Náhrada

Vhodnější je čerstvé ovoce, které obsahuje vysoké množství vody a obsah cukru a energetická hodnota jsou mnohem nižší než u sušeného ovoce, obsahuje také více vitaminů.

Sestavte si z databáze potravin vyvážený jídelníček!

Naši partneři

 

Přihlaste se k odběru našich rad a tipů
a získejte ukázku e-booku jako dárek!

Pečlivě pro vás vybereme pouze ty informace, které vás opravdu zajímají, a jako poděkování vám pošleme ukázku e-booku Svačím zdravě se STOBem.

 
 

Podrobné informace naleznete v Zásadách zpracování osobních údajů

 
 

Děkujeme!