Kategorie potravin
Tato tyčinka je složená z obilných vloček, sušeného ovoce, glukózo-fruktózového sirupu, cukru, rostlinného tuku a dalších přísad. Obsah tuku je poměrně nízký, jedná se však o tuk, který je bohatý na nasycené mastné kyseliny. Tyčinka je také bohatým zdrojem škrobu a cukru. V porovnání s klasickými Corny tyčinkami je tato tyčinka vhodnější díky nižšímu obsahu tuku a nižší energetické hodnotě. I tuto tyčinku však zařazujte do jídelníčku pouze občas.
Náhrada
Vhodnější jsou müsli tyčinky s nižší gramáží, které obsahují méně cukru a mají nižší energetickou hodnotu. Ani ty však nemají zcela vhodné složení, při redukční dietě jsou vhodnější proteinové tyčinky, které mají díky vyššímu obsahu bílkovin příznivější složení, nižší glykemický index a zasytí na delší dobu.