Kategorie potravin
Tato tyčinka je složená převážně z celozrnných cereálií, glukózového sirupu, mléčné čokolády, palmového oleje, cukru, ovesných otrub a dalších přísad. Obsažený tuk nemá příliš vhodné složení, celkový obsah tuku v tyčince je však poměrně nízký. Obsah cukru je v porovnání s ostatními tyčinkami spíše nižší. Tyčinka je zdrojem vlákniny, je obohacena o vápník, železo a některé vitaminy. Energetická hodnota tyčinky je ještě poměrně přijatelná, můžete ji tedy občas zařadit do jídelníčku.
Náhrada
Vhodnější jsou müsli tyčinky, které obsahují méně tuku a mají nižší energetickou hodnotu. Ani ty však nemají zcela vhodné složení, při redukční dietě jsou vhodnější proteinové tyčinky, které mají díky vyššímu obsahu bílkovin příznivější složení, nižší glykemický index a zasytí na delší dobu.