Kategorie potravin
Tato tyčinka je složená převážně z celozrnných cereálií, glukózového sirupu, mléčné čokolády, rozinek, palmového oleje, cukru, ovesných otrub a dalších přísad. Celkový obsah tuku v tyčince je poměrně nízký. Obsah cukru je v porovnání s ostatními tyčinkami spíše nižší. Tyčinka je zdrojem vlákniny, je obohacena o vápník, železo a některé vitaminy. Energetická hodnota tyčinky je ještě poměrně přijatelná, můžete ji tedy občas zařadit do jídelníčku.
Náhrada
Vhodnější jsou müsli tyčinky, které obsahují méně tuku a mají nižší energetickou hodnotu. Ani ty však nemají zcela vhodné složení, při redukční dietě jsou vhodnější proteinové tyčinky (např. Guareta, ProSnax), které mají díky vyššímu obsahu bílkovin příznivější složení, nižší glykemický index a zasytí na delší dobu.