Kategorie potravin
Ingredience: 20 g brambor, 15 g sterilované mrkve, 15 g sterilovaného celeru, 15 g sterilovaného hrášku, 12 g sterilovaných okurek, 22 g majonézy, ocet, cukr, worcester, pepř mletý, sůl Autor: Jaroslav Runštuk, Receptury studených pokrmů Tento salát obsahuje prospěšné látky (vitaminy, vláknina), neobsahuje však téměř žádné bílkoviny. Obsah tuku je poměrně vysoký, jedná se však o tuk s příznivým složením mastných kyselin.
Náhrada
Tento salát obsahuje vysoké množství tuku, můžete ho však výjimečně v malém množství konzumovat, doplňte ho nějakým zdrojem bílkovin. Pokud si salát připravujete doma, místo majonézy použijte například bílý jogurt a část brambor nahraďte zeleninou. Vhodnější alternativou je například fazolový nebo čočkový salát, který obsahuje více bílkovin a méně tuku.