Kategorie potravin
Jedná se o směs ze sóji, zeleniny, oleje, kečupu a koření. Tento výrobek je možné konzumovat za studena jako salát nebo za tepla například s rýží nebo těstovinami. Tento výrobek obsahuje menší množství bílkovin, výhodou je však nízký obsah tuku a energetická hodnota, proto ho můžete občas zařazovat do jídelníčku. Sójové výrobky nemohou sloužit jako plnohodnotná náhrada masa, bílkoviny sóji nejsou plnohodnotné a nevýhodou je také horší využitelnost minerálních látek a nepřítomnost některých vitaminů (zejména B12 a D). Naopak výhodou těchto výrobků je nepřítomnost živočišného tuku a cholesterolu a přítomnost vlákniny a dalších prospěšných látek. Tyto výrobky tedy lze zařazovat do jídelníčku, je však vhodné je doplnit i živočišnými produkty.
Náhrada
Tento výrobek můžete zařazovat do jídelníčku, nahradit ho můžete například salátem z robi nebo saláty ze Šmakouna nebo plátků Shmaky, ty obsahují na rozdíl od sójových a obilných výrobků plnohodnotné bílkoviny.