Kategorie potravin
Jedná se o vařenou drť ze sójových bobů. Obsah bílkovin je oproti jiným výrobkům ze sóji nižší, nízký je také obsah tuku a energetická hodnota. Tento výrobek můžete zařazovat do jídelníčku. Sójové výrobky však nemohou sloužit jako plnohodnotná náhrada masa, bílkoviny sóji nejsou plnohodnotné a nevýhodou je také horší využitelnost minerálních látek a nepřítomnost některých vitaminů (zejména B12 a D). Naopak výhodou těchto výrobků je nepřítomnost živočišného tuku a cholesterolu a přítomnost vlákniny a dalších prospěšných látek. Tyto výrobky tedy lze zařazovat do jídelníčku, je však vhodné je doplnit i živočišnými produkty.
Náhrada
Vhodnější jsou výrobky s vyšším obsahem bílkovin, například sójové kostky, Robi plátky, seitan či tofu. Ještě vhodnější je Šmakoun nebo Shmaky, které obsahují plnohodnotné bílkoviny.