Kategorie potravin
Jedná se o výrobek z odtučněné sójové mouky. Obsah bílkovin je poměrně vysoký. Obsah tuku a energetická hodnota hotového výrobku jsou velmi nízké, proto ho můžete zařazovat do jídelníčku i při redukční dietě. Sójové výrobky nemohou sloužit jako plnohodnotná náhrada masa, bílkoviny sóji nejsou plnohodnotné a nevýhodou je také horší využitelnost minerálních látek a nepřítomnost některých vitaminů (zejména B12 a D). Naopak výhodou těchto výrobků je nepřítomnost živočišného tuku a cholesterolu a přítomnost vlákniny a dalších prospěšných látek. Tyto výrobky tedy lze zařazovat do jídelníčku, je však vhodné je doplnit i živočišnými produkty.
Náhrada
Tento výrobek můžete nahradit například Robi plátky, Goody Foody s kuřecí příchutí či seitanem. Ještě vhodnější je Šmakoun nebo Shmaky, které obsahují plnohodnotné bílkoviny.